Zorgeloos bitloos

Zacht en subtiel paardrijden

Zorgeloos bitloos

Zacht en subtiel paardrijden

Verkrijgbaar als E-book en als gedrukt boek!

Zorgeloos bitloos is een boek vol informatie, uitleg en handreikingen, en geeft inzicht in wat werkelijk 'de rem en het stuur' en 'zachte en subtiele hulpen' zijn bij het paardrijden.
Ook schept het boek duidelijkheid in de wirwar van aannames en misverstanden over bit en bitloos, en krijgt de lezer diverse tools om op een andere manier te rijden dan zoals we dat veelal op een traditionele manier geleerd hebben.
De nadruk ligt op een harmonieuze en eerlijke communicatie en samenwerking met het paard, op basis van verbinding en vertrouwen, en wat er voor nodig is om zorgeloos bitloos sámen mèt het paard te rijden, in plaats van op het paard.

Zorgeloos bitloos is als E-book en als gedrukt boek verkrijgbaar.

zorgeloos bitloos e-book boek

zorgeloos bitloos boek e-book zorgeloos bitloos
Het gedrukte boek is tijdelijk uitverkocht.
e-book zorgeloos bitloos

Recensies

Een fijn en makkelijk te lezen ebook. Het helpt mij om steeds meer op mezelf en mijn paard te vertrouwen en te bedenken dat intentie belangrijker is dan een altijd foutloze techniek.

Heel goed boek. Leest heel erg vlot. Belevingswereld van het paard heel mooi weergegeven. Ook de uitleg over de rem, want als je een wat loperig paard hebt, ben je daar toch het meest bezorgd om. Door het boek toch weer echt overtuigd bitloos door te gaan. Voor mij geen betere manier om op een gewetensvolle manier met je paard te rijden.

Een boek met hart voor "het wezen paard"! Het zet je weer even aan het denken! Makkelijk te lezen ook.

Mooi en leerzaam e-book voor zowel bit als bitloze ruiters! Geen verwijten, maar denkwerk.

Een eyeopener om verkeerde overtuigingen over de functie van het bit te ontkrachten. Mijn paard is nu veel relaxter nu ik bitloos rijd. Ik zie het bit ook niet meer als de rem en verder heb ik nog meer zeer bruikbare inzichten gekregen.

Een zeer leerzaam boek duidelijk en begrijpelijk, lang getwijfeld maar ga nu zeker proberen of bitloos iets voor ons is.

Een ontzettend leerzaam en interessant boek over bitloos rijden. Duidelijke taal en uitgelegd vanuit de belevingswereld van het paard. De inzichtsvragen laten je nog eens extra nadenken over punten als voeding en kuddegedrag. Het boek leest gemakkelijk en is overzichtelijk met bruikbare tips en oefeningen. Iedereen kan bitloos rijden, dat blijkt hier wel uit! Ik ben er erg blij mee.

Het boek is helder geschreven. Het helpt duidelijk naar de overstap van bit naar bitloos. Het wordt helder uitgelegd en hierdoor is het boek erg bruikbaar. Het boek geeft nieuwe inzichten die bijdragen aan de band en communicatie met je paard.

Mooi dat dit boek ook aandacht besteed aan "het wezen paard". Als je je verdiept in de relatie met je paard is het idee controle vaak niet meer nodig. En het bit is geen rem. Een mooi e-book over paardvriendelijk en bitloos rijden.

Ik wil je mijn complimenten geven over het boek. Prettig leesbaar, heldere uitleg met goede en mooie aandachtspunten. Het boek heeft mij zeker inzicht gegeven en gemotiveerd om naar nog vriendelijker bitloos toe te werken.

Een duidelijk en helder E-book wat, zoals het hoort, begint bij het begin van paarden in de natuur. En als je net denkt mijn probleem staat er niet tussen, komt hij toch aan bod. Het geeft je de richtlijnen en duidelijkheid die je zoekt. In goed begrijpbare taal. Het maakt jouw overstap naar bitloos te doen!

Een absolute aanrader! Ik vind het een must have voor iedere mens met paarden. Als je bitloos wilt gaan rijden. Of als je al bitloos rijdt, maar dit wilt verfijnen. Maar zeker ook, of misschien wel juist dan, als je van mening bent dat jouw paard niet bitloos gereden kan worden. Het geeft goede en mooie inzichten en handreikingen om de omgang en de samenwerking met je paard te verbeteren.

Ik geniet van het E book Zorgeloos bitloos. Prachtig boek.

Compliment voor je e-book! Mooi geschreven, geen verwijten, maar 'nadenkwerk'. Goed om te zien dat je alles zo onderbouwt, onder andere de zenuwpunten op/in het hoofd etc en dat je bitruiters niet 'de grond in boort'.

Direct in je bewoording en met zoveel liefde en respect voor de paarden. Een betere wereld voor het rijpaard, ik hoop dat jouw prachtige werk en missie zijn vruchten af gaat werpen. Het boek is helder geschreven en zeer prettig leesbaar. Af en toe een 'oeps', dan weer een lach, en dan weer even stil omdat je het zo treffend schrijft. Mooi gedaan.

Ik heb het boek uit en ben er zeer positief over! Duidelijke heldere uitleg. De kracht zit hem wat mij betreft erin dat je niet probeert te overtuigen, maar dat men zelf door de informatie de antwoorden kan vinden en zichzelf kan overtuigen de stap te maken. Ook heel belangrijk vind ik dat je duidelijk weergeeft dat - om tot een goed samenwerken te komen - alle factoren m.b.t. welzijn en wezen paard in balans moeten zijn. Ook mensen die niet willen overstappen op bitloos kunnen aan dit boek heel veel hebben! Om zichzelf in elk geval de vraag te stellen of ze eerlijk en goed bezig zijn met hun paard.

Zorgeloos bitloos is een fantastisch boek, met veel interessante bruikbare informatie. Alle belangrijke authentieke herkenbare eigenschappen van het paard worden op eenvoudige wijze door Petra verwoord. Het belang van het paard staat voorop. Kunnen samenwerken met je paard zonder bit en zachte subtiele hulpen is een “grote beloning voor paard en ruiter”. Dit E-book is een aanrader voor elke ruiter!

Ik vind je e-book zeer waardevol en ook de cursus-modules vind ik erg mooi geschreven. Deze manier van rijden spreekt en sprak mij altijd al aan. Ik ben inmiddels begonnen met de online cursus en ben erg enthousiast om weer op mijn paard te stappen.

Mooi boek! Goed leesbaar (ook voor dyslecten), duidelijke uitleg. Geeft een goed beeld van de belevingswereld van een paard en van de mens.

Heerlijk om te lezen. Duidelijke tekst en uitleg. Het boek bevestigt al mijn eigen omgang en kijk op de paarden. Het is niet alleen een boek voor een "beginner" edoch ook voor mensen die al bitloos rijden ze zullen hier toch nog "weetjes en tips" tegenkomen waar men iets mee kan. Het "ow ja...." moment!

Het boek is een grote meerwaarde voor iedereen die bezig is met of graag wil beginnen aan bitloos paardrijden. Petra heeft een duidelijke, makkelijk leesbare schrijfstijl en weet de dingen mooi uit te leggen!

Ik heb het boek ondertussen uitgelezen en ben er heel wat wijzer mee geworden wat de voordelen van bitloos rijden zijn. Dat alles gedetailleerd wordt uitgelegd, is ook een enorme meerwaarde. Zeker een aanrader voor wie paardvriendelijk wil omgaan met zijn paarden.

Het boek is prachtig geworden! Ik vind er veel in terug, dingen die ik opnieuw heb geleerd toen ik een echt goede trainer vond, die mijn paard en mij een tijdlang heeft begeleid. Fijn dat het nu ook in een boek staat, zodat iedereen die interesse heeft, kennis kan nemen van wat paarden werkelijk zijn: Prachtige en gevoelige dieren! Ik rij al enige jaren bitloos, maar toch wilde ik het boek graag hebben, nog eens wat doorlezen, iets nieuws leren, inzichten vergaren. Dank daarvoor, het boek is mooi!

Geweldig boek! Heeft mij inzicht gegeven hoe ik zelf bezig ben mét bit: controle willen hebben, trekken maar en denken dat je een rem hebt! Ben echt beschaamd over mezelf. Ben nu bereid om dit voor mezelf te veranderen. Wat gaat mijn paardje hier gelukkig van worden. En wat een goede uitleg over de soorten bitloze optomingen. Ik besefte niet eens dat daar ook wel eens geen goede tussen kunnen zitten. Dit zijn punten waar ik zeker op ga letten bij de aanschaf ervan. Het boek heeft mijn ogen geopend!!!


bitloos boek

De recensies en reacties vind je op de Facebookpagina van het boek. Klik hier om de recensies te lezen.

zorgeloos bitloos boek e-book zorgeloos bitloos
Het gedrukte boek is tijdelijk uitverkocht.
e-book zorgeloos bitloos

Over de auteur

Petra Mensink, auteur van het boek 'Zorgeloos bitloos' en Nederlandse vertegenwoordiger van de World Bitless Association, is na haar overstap naar bitloos (medio 2004) een weg ingeslagen van research, voorlichting en promotie op het gebied van bitloos paardrijden. Sindsdien is ze aanspreekpunt en adviseur voor ruiters die interesse hebben in bitloos en helpt ze vele combinaties op weg bij het bitloos rijden. e-book zorgeloos bitloos
"Omdat het bitloos rijden zoveel lichter en meer verbonden aanvoelde, ben ik me in de hele materie gaan verdiepen. Ik wilde er alles over weten, om te kunnen begrijpen waarom een paard dermate meer ontspannen en toegankelijk is zonder bit. En hier wilde ik over schrijven, om het met de wereld te delen en een betere wereld te creëren voor het rijpaard. Dat werd mijn missie. Ik hoop dat dit boek daar een bijdrage aan levert."
zorgeloos bitloos boek e-book zorgeloos bitloos
Het gedrukte boek is tijdelijk uitverkocht.
e-book zorgeloos bitloos

Bitloos diensten & producten

Via de website van Bitloos Paardrijden kun je bij Petra terecht voor online cursussen, consulten, bitloos testservices en het online Membership Programma.
Daarnaast ontwikkelt en verkoopt Petra de meest zachte bitloze optomingen; de PMC bitloos lijn. De PMC optomingen staan garant voor comfort, de juiste pasvorm en een optimale samenwerking tussen ruiter en paard. De optomingen worden enorm gewaardeerd door ruiters en trainers die zacht, licht en subtiel met hun paard willen communiceren, samenwerken en trainen.
Ook schrijft Petra regelmatig artikelen en blogs voor www.bitloospaardrijden.info en het Horsemanship magazine Level Up.

e-book zorgeloos bitloos

Zorgeloos bitloos bestellen

Bestel hier het digitale boek (E-book) - € 15,95

Het E-book bestellen

e-book zorgeloos bitloos

Bestel hier het gedrukte boek (fysiek exemplaar) - tijdelijk uitverkocht

Het gedrukte boek bestellen

Let op: de 1e druk van het boek is momenteel uitverkocht.

e-book zorgeloos bitloos