Zorgeloos bitloos

Zacht en subtiel paardrijden


Zorgeloos bitloos

Zacht en subtiel paardrijden

Zorgeloos bitloos is een boek vol informatie, uitleg en handreikingen, en geeft inzicht in wat werkelijk 'de rem en het stuur' en 'zachte en subtiele hulpen' zijn bij het paardrijden.
Ook schept het boek duidelijkheid in de wirwar van aannames en misverstanden over bit en bitloos, en krijgt de lezer diverse tools om op een andere manier te rijden dan zoals we dat veelal op een traditionele manier geleerd hebben.
De nadruk ligt op een harmonieuze en eerlijke communicatie en samenwerking met het paard, op basis van verbinding en vertrouwen, en wat er voor nodig is om zorgeloos bitloos sámen mèt het paard te rijden, in plaats van op het paard.

zorgeloos bitloos e-book boek

Wat geeft Zorgeloos bitloos jou

 • Je leert het vluchtgedrag van je paard begrijpen en wat je beter wel en niet kunt doen.
 • Je leert je paard kennen in zijn gedrag, reacties en emoties.
 • Je leert over de vluchtverhogende factoren en hoe je die kunt elimineren.
 • Je leert wat werkelijk de rem is van je paard.
 • Je krijgt inzicht in wat werkelijk fijne, lichte en subtiele hulpen zijn.
 • Je krijgt inzicht in de verschillende bitloos systemen en uitvoeringen en welk effect ze hebben op jouw paard, de hulpen en jullie communicatie.
 • Je krijgt kennis over de gevoeligheid van je paarden ten aanzien van het bit en bitloze hoofdstellen.
 • Je krijgt handreikingen om over te stappen naar bitloos, zodat je meteen aan de slag kunt.
 • Je krijgt kennis, inzichten en tools voor het aanleren en geven van zachte hulpen.
 • Je krijgt duidelijkheid en eyeopeners over het 'remmen en sturen'.
 • Je krijgt de vervolgstappen die je kunt gaan zetten om je bitloze pad voort te zetten.
 • En je krijgt helderheid in alle veronderstellingen, aannames en misverstanden die in de traditionele paardenwereld nog steeds zo hardnekkig en vooral misplaatst zijn.

zorgeloos bitloos boek

e-book zorgeloos bitloos

Recensies

bitloos boek

Recensies, reacties en aanbevelingen vind je op de Facebookpagina van het boek. Hier een kleine greep:

PETRA MENSINK zorgeloos bitloos


zorgeloos bitloos boek

e-book zorgeloos bitloos

Over de auteur

Petra Mensink, auteur van het boek 'Zorgeloos bitloos', is na haar overstap naar bitloos (medio 2004) een weg ingeslagen van research, voorlichting en promotie op het gebied van bitloos paardrijden. Ze is ze aanspreekpunt en adviseur voor ruiters, bedrijven en instanties en draagt bij aan bewustwording en een diepere connectie tussen ruiter en paard. Petra is eigenaar van Bitloos Paardrijden en de PMC bitloos lijn, en vertegenwoordiger van de World Bitless Association. e-book zorgeloos bitloos

"Omdat het bitloos rijden zoveel lichter en meer verbonden aanvoelde, ben ik me in de hele materie gaan verdiepen. Ik wilde er alles over weten, om te kunnen begrijpen waarom een paard dermate meer ontspannen en toegankelijk is zonder bit. En hier wilde ik over schrijven, om het met de wereld te delen en een betere wereld te creëren voor het rijpaard. Dat werd mijn missie. Ik hoop dat dit boek daar een bijdrage aan levert."

Petra ken ik vanuit de NVBP als een zeer gedreven persoon. Dat bitloos wedstrijden tegenwoordig toegestaan zijn in de dressuursport is zeker dankzij Petra. Haar lobbywerk is de aanleiding geweest dat wij als bitloze vereniging serieus werden genomen. Hier was een lange adem voor nodig en dat heeft zij. Ze weet waar ze het over heeft, en ook in dit boek zal ze open, duidelijk en recht door zee haar kennis delen. Een paardenliefhebber met een missie. - Heidi Wenteler

De afgelopen 10 jaar heeft Petra fantastische artikelen en blogs geschreven van hoog niveau. Ze verdiept zich in wetenschappelijk vakliteratuur en weet dit op een heldere en duidelijk wijze te vertalen voor de paardenliefhebber. Ik verwacht niet anders dan dat ook dit boek een must read zal zijn dat veel inzichten geeft. - Jantine Leeflang

zorgeloos bitloos boek

e-book zorgeloos bitloos

Bitloos diensten & producten

Via de website van Bitloos Paardrijden kun je bij Petra terecht voor Bitloos Paardrijden Online Academy, de webshop met de PMC bitloos lijn, testservices en consulten.
Petra besteedt al haar tijd, energie en liefde in haar missie: ruiters en hun paarden samenbrengen in een diepere connectie en meer plezier met elkaar, zonder ijzer in de mond van het paard.

e-book zorgeloos bitloos

Zorgeloos bitloos bestellen

Bestel hier het digitale boek (E-book) - € 15,95

Het E-book bestellen

e-book zorgeloos bitloos