bitloos paardrijden petra mensink PMC bitloos hoofdstel cursus les

Bitloos Paardrijden

Kennisbank - Online Academy - Webshop PMC bitloos


World Bitless Association bij FEI paardenwelzijnsbijeenkomst

De World Bitless Association (WBA) is uitgenodigd voor een meeting met de FEI, die plaatsvindt nadat de beperkende maatregelen van Covid-19 zijn versoepeld. Deze meeting is in navolging van de recente WBA campagne 'Why not bitless for cross-country eventing', die is opgezet nadat in 2019 het gebruik van bitloze hoofdstellen tijdens cross-country wedstrijden werd verboden.

Tijdens deze meeting gaat de WBA de standpunten van hun medestanders vertegenwoordigen en zullen ze discussiëren over de publieke perceptie van paardensport en de gemeenschappelijke motivatie om de welzijnsnormen voor paarden te verbeteren.

Om de standpunten van WBA medestanders te verzamelen, is de WBA een online enquête gestart. Deze korte enquête bevat een paar vragen over bitgebruik, neusriemen en rollkur. Je kunt de enquête hier invullen; het vraagt slechts een minuutje van je tijd.

World Bitless Association FEI meeting

Meer over de WBA

De World Bitless Association is een in de UK gevestigde geregistreerde liefdadigheidsinstelling die gelooft in gelijkheid voor paarden en ruiters met en zonder bit, zodat alle ruiters gelijke kansen krijgen, met bit of bitloos. De WBA zet zich in om kennis te verbeteren en welzijnsnormen te verhogen door het aanbieden van aangesloten evidence-based trainers over de hele wereld. De WBA lobbyt ook voor regelwijzigingen bij hippische federaties over de hele wereld.
Meer over de missie, doelstellingen, initiatieven en beleid van de WBA, en hoe je kunt meedoen, vind je op de pagina World Bitless Association.

Aanverwante links


Dit is een nieuwsbericht van Bitloos Paardrijden.
Auteur: Petra Mensink, d.d. 7 juli 2020.
Copyright ©2020 Bitloos Paardrijden, all rights reserved.

Wil je beginnen met bitloos paardrijden en heb je allerlei vragen, twijfels en zorgen over de rem, het stuur en controle? En wil je graag zonder bit heerlijk ontspannen en in wederzijds vertrouwen genieten van jullie buitenritten? Maak dan een goede start met de Bitloos Paardrijden starterskit! Klik op de button en ontdek hoe jij de beste start kunt maken en jouw paard nooit meer een bit in hoeft!
bitloos