Bitloos Paardrijden

     bitloos rijden paardrijden zonder bit
Met je paard genieten in vertrouwen, rust en ontspanning,
in zachtheid en harmonie

Onderzoeken

Er wordt steeds meer nagedacht over het bit en men komt langzaam maar zeker tot het besef dat een bit zoals we die altijd gewend zijn geweest te gebruiken, een nadelig effect heeft op het paard, zowel fysiek als mentaal.
Bittenfabrikanten zoals Sprenger en Myler doen ook niet voor niets onderzoeken naar de inwerking en invloed van diverse bitten en naar de anatomie van de paardenmond, waardoor zij tot een steeds betere ontwikkeling van anatomisch gevormde bitten komen.
Onderzoeken, kennisoverdracht, publicaties en ervaringen geven ons een steeds beter inzicht in de effecten van het bit en welke invloed dat kan hebben op onze communicatie en samenwerking met ons paard.

De onderzoeken van Myler en Sprenger, dr. Hilary Clayton, dr. Robert Cook en dr. Elisabeth Engelke/prof. Hagen Gasse onderbouwen dat de mond van het paard niet geschikt is voor een bit en dat - gezien de anatomie van de paardenmond - het bit geen vanzelfsprekendheid kan zijn.

Onderzoeken naar bit en bitloos

Externe links:

Zorgeloos bitloos - zacht en subtiel paardrijden

In mijn boek Zorgeloos bitloos geef ik jou belangrijke inzichten in je paard, jouw hulpen, jullie communicatie en het rijden met en zonder bit. Na het lezen heb je de nodige kennis, inzichten, tools en handreikingen om bitloos te gaan en te blijven rijden met je paard. Je weet wat werkelijk 'de rem en het stuur' zijn, welke hulpen welk effect hebben op je paard (en waarom) en wat er voor nodig is om veilig en zorgeloos met je paard te gaan genieten!
Recensies van lezers van het boek vind je op de Facebookpagina van het boek. Te bestellen via www.zorgeloos-bitloos.nl.

boek e-book zorgeloos bitloos

Gratis Inzichtenboekje

bitloos kennis advies hulp les

Voel jij je verantwoordelijk voor het welzijn van je paard, zet jij je paard op de eerste plaats en wil je het anders met je paard dan zoals het traditioneel nog steeds gangbaar is?
En wil je blijven leren, ontdekken en verbeteren, zodat je in diep vertrouwen en verbinding kunt groeien en bitloos rijden met je paard?
Vraag dan mijn gratis Inzichtenboekje aan door hier of op het boekje te klikken. Nadat je je aanvraag bevestigd hebt, ontvang je mijn Inzichtenboekje meteen in je mailbox!

Klik op onderstaande button als je meer wilt weten over het rijden zonder bit.

zonder bit rijden les overstappen bitloos hoofdstel