Bitloos Paardrijden

Kennisbank - Online Academy - Webshop PMC

Onderzoeken

Er wordt steeds meer nagedacht over het bit en men komt langzaam maar zeker tot het besef dat een bit zoals we die altijd gewend zijn geweest te gebruiken, een nadelig effect heeft op het paard, zowel fysiek als mentaal.
Bittenfabrikanten zoals Sprenger en Myler doen ook niet voor niets onderzoeken naar de inwerking en invloed van diverse bitten en naar de anatomie van de paardenmond, waardoor zij tot een steeds betere ontwikkeling van anatomisch gevormde bitten komen.
Onderzoeken, kennisoverdracht, publicaties en ervaringen geven ons een steeds beter inzicht in de effecten van het bit en welke invloed dat kan hebben op onze communicatie en samenwerking met ons paard.

De onderzoeken van Myler en Sprenger, dr. Hilary Clayton, dr. Robert Cook en dr. Elisabeth Engelke/prof. Hagen Gasse onderbouwen dat de mond van het paard niet geschikt is voor een bit en dat - gezien de anatomie van de paardenmond - het bit geen vanzelfsprekendheid kan zijn.

Onderzoeken naar bit en bitloos

Externe links:

Gratis Inzichtenboekje

Voel jij je verantwoordelijk voor het welzijn van je paard, zet jij je paard op de eerste plaats en wil je het anders met je paard dan zoals het traditioneel nog steeds gangbaar is?
En wil je blijven leren, ontdekken en verbeteren, zodat je in diep vertrouwen en verbinding kunt groeien en bitloos rijden met je paard?
Vraag dan mijn gratis Inzichtenboekje aan door hier of op onderstaande button te klikken. Nadat je je aanvraag bevestigd hebt, ontvang je mijn Inzichtenboekje meteen in je mailbox!

bitloos kennis advies hulp les

naar het aanbod