Bitloos Paardrijden

kennisbank - educatie - webshop

Onderzoeken

Er wordt steeds meer nagedacht over het bit en men komt langzaam maar zeker tot het besef dat een bit zoals we die altijd gewend zijn geweest te gebruiken, een nadelig effect heeft op het paard, zowel fysiek als mentaal.
Bittenfabrikanten zoals Sprenger en Myler doen ook niet voor niets onderzoeken naar de inwerking en invloed van diverse bitten en naar de anatomie van de paardenmond, waardoor zij tot een steeds betere ontwikkeling van anatomisch gevormde bitten komen.
Onderzoeken, kennisoverdracht, publicaties en ervaringen geven ons een steeds beter inzicht in de effecten van het bit en welke invloed dat kan hebben op onze communicatie en samenwerking met ons paard.

De onderzoeken van Myler en Sprenger, dr. Hilary Clayton, dr. Robert Cook en dr. Elisabeth Engelke/prof. Hagen Gasse onderbouwen dat de mond van het paard niet geschikt is voor een bit en dat - gezien de anatomie van de paardenmond - het bit geen vanzelfsprekendheid kan zijn.

Onderzoeken naar bit en bitloos

Externe links:

Meer info

Spreekt dit je aan? Dan mag je mijn 20 beste tips om bitloos te (blijven) rijden met je paard niet missen! Vraag deze gratis 20 beste tips ný aan door op onderstaande button te klikken. Nadat je je aanvraag bevestigd hebt, ontvang je meteen mijn 20 beste tips in je mailbox!

bitloos tips advies hulp les

terug naar boven