bitloos paardrijden pmc petra mensink zonder bit hoofdstel

Webshop Bitloos Paardrijden

PMC bitloos - Online Academy - testservices - pasconsulten


Bitloos Paardrijden Membership Programma

membership programma bitloos paardrijden

Het leer- en kenniscentrum voor de bitloze ruiter

Online Membership 2019

Een jaar lang kennis, inzichten, verdieping en inspiratie gerelateerd aan paarden en het bitloos rijden. Alle facetten komen aan bod, zoals training, verzorging, omgang en het wezen paard.
Samen met andere experts op het gebied van paarden en paardrijden geef ik jou een super leerzaam, waardevol en interactief jaar!

 • Je bent iemand die niet stil wil blijven staan in je kennis en ontwikkeling.
 • Je wilt de deur niet telkens uit om ergens naartoe te gaan; lekker lezen, kijken en luisteren vanuit je eigen vertrouwde plek en wanneer jou dat uitkomt.
 • Je vindt het gaaf om een online plek te hebben waar we elkaar inspireren en motiveren, ervaringen uitwisselen, de diepte in gaan en van & met elkaar leren.
 • Je vindt het fijn om aansluiting te hebben met gelijkgestemden, zodat je je niet langer die 'bitloze eenling' hoeft te voelen in de traditionele paardenwereld waar je niet leert wat je wilt leren en geen aansluiting meer vindt.

Spreekt dit je aan?

Dan nodig ik je van harte uit om lid te worden van het Online Membership 2019!

membership programma bitloos paardrijden

Wat kun je als member zoal verwachten

 • Blogs en artikelen
 • Video's en interviews
 • Oefeningen & opdrachten
 • Overige informatief leesvoer
 • Ruimte voor jouw situatie, vragen en verzoeken
 • Aansluiting en interactie met je mede-members in de Facebook community en de online meetings
 • Extra jaarlidmaatschap: E-book Zorgeloos bitloos
 • Extra bonus jaarlidmaatschap: korting op een jaarabonnement op het Level Up Horsemanship magazine

Kortom: een jaar lang leren en jezelf verdiepen en ontwikkelen.
Allerlei onderwerpen komen aan bod, gerelateerd aan het rijden, de omgang, verzorging en de relatie met je paard. En dat alles op n vertrouwde plek!

De specialisten

membership programma bitloos paardrijden

Wij gaan onze kennis met jou delen in het membership:

 • Danille van Voskuilen; ORUN instructrice, paardensportmasseur en bitloze dressuurruiter
 • Evy Kovacs; instructrice in Natural Horsemanship, Centered Riding en Academische Rijkunst (uitsluitend bitloos).
 • Angelique van Voorst; MSFC zadelpasser en zadelmaker
 • Tessa Peters; craniosacraal therapeut
 • Jantine Leeflang; gebitsverzorger, hoefverzorger en cursusleider van diverse cursussen en lessen
 • Anne den Otter; hoefverzorger en coach bij zelfbekappen
 • Klaas Feuth; hoeven- en hoefschoenenspecialist
 • Mandy van Nobelen; inspirator - trainer - coach - schrijver
 • Maarten van Dijk; Centered Riding instructeur en zo-antropologisch consulent
 • Petra Mensink; bitloos specialist, zadelconsulent en ruitercoach

Ik ga er nog meer specialisten bij betrekken en ook jij kunt onderwerpen en personen aandragen waar je graag meer van wilt leren.

Ben jij ook nooit uitgeleerd en wil je kennis, inzichten en inspiratie tot je nemen en ontdekken wat er nog meer is? Zodat je de omgang, verzorging, relatie en het rijden met je paard kunt blijven verbeteren? Samen met gelijkgestemden in een veilige online omgeving, voor meer diepgang, connectie en groei?

Word dan lid van het Online Membership 2019!

membership programma bitloos paardrijden

Je kunt meteen alle content lezen, bekijken en beluisteren die er al in staat!

Een warme online community

De online community bestaat uit de membership leeromgeving, de Facebook community en de gezamenlijke online meetings.

Een jaar lang leren en groeien in onze relatie met onze paarden!

- Je bent niet alleen op het bitloze pad.
- Je hoeft het niet allemaal zelf uit te zoeken.
- Je kunt gewoon je vragen stellen zonder schroom te hebben.

Aanbieding Level Up

Het Level Up Horsemanship magazine biedt jou als member een jaarabonnement aan voor 15,00 in plaats van 19,95.

membership programma bitloos paardrijden level up horsemanship magazine

Level Up is een prachtig en leerzaam glossy magazine en een waardevolle aanvulling voor jou en het Online Membership!

membership programma bitloos paardrijden

Veel gestelde vragen

 • Waarom zou ik lid worden?
  Het lidmaatschap is een waardevolle aanvulling op de weg die je met je paard ingeslagen bent. Natuurlijk valt er veel info te halen op internet, social media, magazines en boeken, maar dit houd je vaak voor jezelf en over het algemeen verandert er dan niet zoveel. Ook vind je niet de specifieke kennis over bit en bitloos die ik in huis heb en met jou kan delen. Veel van mijn expertise vind je op de website, maar ook dan heb je het misschien wel een keer gelezen zonder echt de diepte in te gaan. Er is nog veel meer wat ik met jou kan en wil delen, en dat ga ik in 2019 in het Membership doen.
 • Wat is de toegevoegde waarde?
  Het membership is een vaste, vertrouwde groep, zodat je je al snel welkom, thuis en veilig voelt. Je geeft elkaar de nodige motivatie en ondersteuning en je kunt je vragen stellen. Er lopen zoveel anderen met je mee op jouw bitloze pad. En dat heb je niet als je ergens iets leest of lid bent van een onpersoonlijke Facebookgroep waar niemand weet wie jij bent en wat jouw verhaal is en oprecht met jou meedenkt en meeleeft.
 • Ik heb geen Facebookaccount of ben niet zo thuis op Facebook
  Dan help ik jou daar graag mee op weg. Dat kan via de mail of in een online meeting.
 • Ik kan toch zelf ook info op het internet vinden?
  Dat is wel zo, maar dat is altijd behoorlijk vluchtig. Immers, sla jij alles op wat je tegenkomt? Onthoud jij alles wat je een keer leest, ziet of hoort? Weet jij alle info nog die je ooit tegenkwam? In het Online Membership vind je alles een jaar lang op n plek bij elkaar.
 • Wat als ik in de loop van het jaar lid wil worden?
  Je kunt lid worden wanneer je maar wilt. Je betaalt voor (de inhoud van) het hele jaar en krijgt meteen toegang tot alle content die vanaf 2 januari is geplaatst. Met andere woorden, ongeacht wanneer je je aanmeldt, je krijgt alle content van het hele jaar en mist dus niets.
Gun jezelf het Online Membership voor slechts 67,00 voor heel 2019

membership programma bitloos paardrijden

Dit is waarom zij meedoen

Aranka: Ik heb me aangemeld omdat ik altijd op zoek ben naar gelijkgestemden. Mensen die snappen wat ik bedoel als ik eens tegen een probleem aanloop, maar ik hoop dat ik ook onze successen mag delen. Ik volg de academische rijkunst maar dan wel bitloos en ijzerloos. Soms wil ik even sparren en niet altijd maar zelf uit te moeten zoeken. Dat ik veilig dit allemaal kan doen zonder dat ik wordt afgebrand. Ik kom uit de traditionele wereld van het paardrijden, altijd gedacht dat het zo moest. Gelukkig weet ik nu veel beter en zet mijn paard op de eerste plaats. Ik heb altijd genoeg ruimte over om nog meer te leren. Vandaar dat ik meedoe.

Petrina: Ik heb me aangemeld omdat ik me verantwoordelijk voel voor het welzijn van mijn paard en van daaruit constant op zoek ben naar verbetering en verfijning. Ik kies daarmee niet altijd de makkelijkste weg. In de loop van de jaren heb ik veel geprobeerd en geinvesteerd in van alles wat volgens mij paardvriendelijk (er) is en de relatie tussen mij en mijn paard ten goede komt. Denk daarbij aan les, training, workshops en harnachement. Wat ik mogelijk nog mis en waar ik wel behoefte aan heb, is iets wat me helpt om vergaarde kennis/verkregen inzicht te onderhouden, verder uit te werken en waar mogelijk met elkaar te verbinden. Met het membership hoop en verwacht ik zowel (onderling) inspiratie op te doen als ook te worden uitgedaagd om me verder en gerichter te ontwikkelen in het zo zuiver en eerlijk mogelijk omgaan en werken met paarden.

Tanja: Ruim een jaar geleden mezelf kritisch afgevraagd waarom ik geen ijzer onder m'n paard zijn hoeven wil maar wel ijzer in z'n mond stop. Na wat proberen in de bak met halster en kaptoom de Fianco bij jou besteld en vanaf dat moment het roer omgegooid. Mijn paard doet niet vrijwillig zijn mond open voor het bit maar steekt wel vrijwillig zijn neus in het bitlooshoofdstel. Duidelijker kan je het niet krijgen. Omdat er nog zo veel te ontdekken en te leren is, heb ik mezelf aangemeld voor het membership programma. Het rijden zonder bit bevalt ons meer dan prima maar verbeterpuntjes zijn er nog altijd.

Herken je dit?

Heb je ook behoefte aan sparren met gelijkgestemden in een veilige online omgeving? Wil jij ook blijven leren en groeien, en inzichten en inspiratie tot je nemen en ontdekken wat er nog meer is? Zodat je de omgang, verzorging, relatie en het rijden met je paard kunt blijven verbeteren?
Word dan lid van het Online Membership 2019!

Het lidmaatschap is inclusief het E-book Zorgeloos bitloos EN een korting op een jaarabonnement op het Level Up Horsemanship magazine

membership programma bitloos paardrijden

Wie ben ik

Ik ben Petra Mensink, bitloos specialist, ruitercoach en zadelconsulent. Na mijn eigen overstap naar bitloos 15 jaar geleden ben ik een weg ingeslagen van research, voorlichting en promotie op het gebied van bitloos paardrijden. Sindsdien ben ik aanspreekpunt en adviseur voor ruiters die interesse hebben in bitloos en help ik combinaties op weg bij het bitloos rijden in vertrouwen en ontspanning, onder andere door middel van online cursussen en consulten. Ik ben ontwerper en eigenaar van de PMC bitloos lijn, auteur van het boek 'Zorgeloos bitloos' en Nederlandse vertegenwoordiger van de World Bitless Association.

Petra Mensink bitloos specialist PMC

Ja, ik meld me aan voor het Online Membership Programma

Klik op deze link of op onderstaande button om lid te worden!

Je kunt meteen alle content lezen, bekijken en beluisteren die er al in staat!

membership programma bitloos paardrijden

Hoe het membership is ontstaan

Het is ongeveer 14 jaar geleden toen ik de overstap maakte naar bitloos. Zonder bit rijden was al langer mijn wens en op een gegeven moment kon ik er niet meer omheen: geen ijzer meer in de mond van mijn paard en indirect aan mijn handen.

Ik had een paar bitloze hoofdstellen aangeschaft en de keuze viel al snel op de meest zachte uitvoering, namelijk een lederen hoofdstel met een brede en zacht gepadded neusriem (die later de basis werd van de PMC optomingen). Hier kon mijn paard volledig mee ontspannen, en ik had geen mogelijkheid meer om haar nog pijn te kunnen doen, te kunnen dwingen, forceren of 'controle' te hebben. Onze basis was zo hecht en diep geworteld, dat ik haar al mijn vertrouwen gaf en er steevast in geloofde dat ze daar nooit 'misbruik' van zou maken en ons nooit in gevaar zou brengen. En zo bleek het ook te zijn.

Wat ik dikwijls miste, was aansluiting met anderen. Contact met mensen die hetzelfde pad bewandelden of aan het begin stonden van hun nieuwe pad. Ik was een eenling in mijn omgeving. De enige plek waar ik kon connecten met gelijkgestemden, was het forum van PaardNatuurlijk. Kennis delen, ervaringen uitwisselen, vragen stellen en genspireerd blijven om ons pad te vervolgen. En in onze eigen ontwikkeling konden we 'nieuwkomers' helpen op hn pad.

Toch had ik wat schroom om persoonlijke dingen online te delen. De hele wereld kon immers meelezen en Google weet alles en iedereen te vinden, dus alles openbaar op een forum delen, deed ik liever niet. Het was fijn geweest als ik destijds een vertrouwde groep om me heen had gehad voor meer diepgang en groei.

Zo'n vertrouwde plek wil ik nu creren met het Bitloos Paardrijden Membership Programma. Een plek waar buitenstaanders niet mee kunnen lezen en waar je geen schroom hoeft te hebben om te delen waar je mee zit of wat juist erg goed gaat. Een plek waar kennis, ervaring, inzichten en handreikingen worden gedeeld die jou helpen in je relatie met je paard. Dat is wat ik voor ogen heb met het Online Membership. En daar ga ik mij 100% voor inzetten.

Het Online Membership gaat op 1 januari van start. Ik heb al content klaar en van diverse specialisten heb ik de toezegging voor hun bijdrage in de vorm van een interview, video of presentatie.
Hoewel ik zelf vol ideen zit, kun jij als member gedurende het jaar ook een onderwerp aandragen waar jij meer over wilt weten. Als ik daar zelf onvoldoende in thuis ben, dan ga ik voor je op zoek naar een deskundige op dat gebied, zodat jij de info krijgt waar je behoefte aan hebt.

Ik ben erg enthousiast over dit concept, en ik hoop dat jij dat ook bent. Want hoe gaaf zou het zijn als we met een vertrouwde club samen kunnen filosoferen, brainstormen, leren en de diepte in kunnen gaan over bitloos en allerlei paardgerelateerde onderwerpen.

Heb je vragen?
Lees de veel gestelde vragen of stuur mij een mail als je niet zeker bent of het membership iets voor je is, of dat de online cursus Mt je paard rijden wellicht beter bij je aansluit.

Gun jezelf het Online Membership voor slechts 67,00 per jaar

Het lidmaatschap is inclusief het E-book Zorgeloos bitloos EN een korting op een jaarabonnement op het Level Up Horsemanship magazine

membership programma bitloos paardrijden

Je kunt meteen alle content lezen, bekijken en beluisteren die er al in staat!