Bitloos Paardrijden

PMC bitloos hoofdstellen, Online Academy,
consulten & testservices

Bitloos Paardrijden Membership Programma

membership programma bitloos paardrijden

Het leer- en kenniscentrum voor de bitloze ruiter

Online Membership 2019

Het Bitloos Paardrijden Membership is een online community waar je informatie, kennis en tools vindt over het bitloos rijden en aanverwante onderwerpen.
Een jaar lang krijg je kennis, inzichten, handreikingen en eyeopeners, kun je werken aan je groei en ontwikkeling, en aan de relatie en het plezier met je paard.

Gedurende het jaar extra aandacht voor zaken die gerelateerd zijn aan het rijden, jouw paard, jezelf en jullie relatie. Paardrijden is immers een holistische bezigheid; alle facetten zijn met elkaar verbonden en hebben invloed op elkaar. Daarom is het heel zinvol en leerzaam om vanuit verschillende disciplines en invalshoeken met je paard, jezelf en jullie relatie bezig te zijn.

Het online membership is er voor jou als je niet stil wilt blijven staan in je kennis en ontwikkeling.
Als je niet zelf alles wilt opzoeken en uitvogelen, omdat je immers niet weet wat je niet weet en wat het precies is wat jij en je paard nodig hebben.
Samen met andere experts op het gebied van paarden en het paardrijden ga ik er voor zorgen dat het een leerzaam, waardevol en interactief jaar gaat worden!

In een vertrouwde community kunnen we elkaar informeren, inspireren en motiveren. Een centrale plek om ervaringen uit te wisselen, de diepte in te gaan en van & met elkaar te leren.
Hierin heb je aansluiting met gelijkgestemden, en hoef je je niet langer die 'bitloze eenling' te voelen in de traditionele paardenwereld waar je niet leert wat je wilt leren en geen aansluiting meer vindt.

Je hoeft de deur niet uit om ergens naartoe te gaan, want we ontmoeten elkaar online; in de besloten Facebookgroep en tijdens de online meetings. Dus lekker vanuit je eigen plek waar jij je thuis voelt, en toch in contact met anderen.

Spreekt dit je aan?

Dan nodig ik je van harte uit om lid te worden van het Online Membership 2019!

Voor het hele jaar membership betaal je 67,00. Je bent dan lid t/m 31 december 2019.

Wil je niet meteen voor een heel jaar lid worden?
Dan kun je kiezen voor een half jaar membership t/m 30 juni 2019. Je betaalt dan 47,00.

Het jaarlidmaatschap is inclusief het complete E-book Zorgeloos bitloos EN een korting op een jaarabonnement op het Level Up Horsemanship magazine

Wat kun je als member zoal verwachten

 • Online Q&A meetings
 • Facebook community
 • (Gast)blogs
 • Video's
 • Interviews
 • Leesvoer
 • Oefeningen & opdrachten
 • Ruimte voor jouw situatie, vragen en verzoeken
 • Aansluiting en interactie met je mede-members
 • Extra jaarlidmaatschap: E-book Zorgeloos bitloos
 • Extra bonus jaarlidmaatschap: korting op een jaarabonnement op het Level Up Horsemanship magazine

Kortom: een jaar lang leren en jezelf verdiepen en ontwikkelen.
Allerlei onderwerpen komen aan bod, gerelateerd aan het rijden, de omgang, verzorging en de relatie met je paard. En dat alles op n vertrouwde plek!

Onderwerpen

Voorlopige inhoud, want er komt nog veel meer bij!

 • Bitloos rijden
 • Zadels en zadelpassen
 • Het paardengebit en gebitsverzorging
 • Craniosacraal therapie bij paarden
 • Centered riding
 • Rechtrichten
 • Hoeven en hoefonderhoud
 • Coaching van de ruiter
 • Onderwerpen die zich gedurende het jaar aandienen
 • Vraagstukken en gastsprekers die door jou en je mede-members worden aangedragen

membership programma bitloos paardrijden

Je kunt meteen alle content lezen, bekijken en beluisteren die er al in staat!

Je kunt nu lid worden en alle informatie, inspiratie, kennis, ondersteuning en inzichten ontvangen n online samenzijn met gelijkgestemden.

Een warme online community

De online community bestaat uit de Membership omgeving, de Facebook community en de gezamenlijke online meetings.

Ik zou het geweldig vinden als jij je ook aansluit en lid wordt, en dat we er een super tof jaar van maken! Een jaar waarin we leren en groeien in onze relatie met onze paarden!

- Je bent niet alleen op het bitloze pad.
- Je hoeft het niet allemaal zelf uit te zoeken.
- Je kunt gewoon je vragen stellen zonder schroom te hebben.
- Je kunt lid worden voor 67,00 voor het jaar 2019.

Veel gestelde vragen

 • Waarom zou ik lid worden?
  Het lidmaatschap is een waardevolle aanvulling op de weg die je met je paard ingeslagen bent. Natuurlijk valt er veel info te halen op internet, social media, magazines en boeken, maar dit houd je vaak voor jezelf en over het algemeen verandert er dan niet zoveel. Ook vind je niet de specifieke kennis over bit en bitloos die ik in huis heb en met jou kan delen. Veel van mijn expertise vind je op de website, maar ook dan heb je het misschien wel een keer gelezen zonder echt de diepte in te gaan. Er is nog veel meer wat ik met jou kan en wil delen, en dat ga ik in 2019 in het Membership doen.
 • Wat is de toegevoegde waarde?
  Het membership is een vaste, vertrouwde groep, zodat je je al snel welkom, thuis en veilig voelt. Je geeft elkaar de nodige motivatie en ondersteuning en je kunt je vragen stellen. Er lopen zoveel anderen met je mee op jouw bitloze pad. En dat heb je niet als je ergens iets leest of lid bent van een onpersoonlijke Facebookgroep waar niemand weet wie jij bent en wat jouw verhaal is en oprecht met jou meedenkt en meeleeft.
 • Ik heb geen Facebookaccount of ben niet zo thuis op Facebook
  Dan help ik jou daar graag mee op weg. Dat kan via de mail of in een online meeting.
 • Ik kan toch zelf ook info op het internet vinden?
  Dat is wel zo, maar dat is altijd behoorlijk vluchtig. Immers, sla jij alles op wat je tegenkomt? Onthoud jij alles wat je een keer leest, ziet of hoort? Weet jij alle info nog die je ooit tegenkwam? In het Online Membership vind je alles een jaar lang op n plek bij elkaar.
 • Kan ik ook per maand betalen?
  Het membership is voor een heel jaar. Of, als je wilt, voor een half jaar. Met het jaarlidmaatschap ben je wel voordeliger uit.
 • Wat als ik n 2 januari alsnog lid wil worden?
  Je kunt lid worden wanneer je maar wilt. Je betaalt voor het hele jaar (of half jaar) en krijgt toegang tot alle content die vanaf 2 januari is geplaatst. Met andere woorden, ongeacht wanneer je je aanmeldt, je krijgt alle content van het hele jaar en mist dus niets.
Gun jezelf het Online Membership voor slechts 67,00 voor heel 2019

Wil je niet meteen voor het hele jaar lid worden?
Dan kun je kiezen voor een half jaar membership en betaal je 47,00.

Het jaarlidmaatschap is inclusief het complete E-book Zorgeloos bitloos EN een korting op een jaarabonnement op het Level Up Horsemanship magazine

membership programma bitloos paardrijden

Wie ben ik

Ik ben Petra Mensink, bitloos specialist, life coach en zadelconsulent. Na mijn eigen overstap naar bitloos (medio 2004) ben ik een weg ingeslagen van research, voorlichting en promotie op het gebied van bitloos paardrijden. Sindsdien ben ik aanspreekpunt en adviseur voor ruiters die interesse hebben in bitloos en help ik combinaties op weg bij het bitloos rijden in vertrouwen en ontspanning, onder andere door middel van online cursussen en consulten. Ik ben ontwerper en eigenaar van de PMC bitloos lijn, auteur van het boek 'Zorgeloos bitloos' en Nederlandse vertegenwoordiger van de World Bitless Association.

Petra Mensink bitloos specialist PMC

Ja, ik meld me aan voor het Online Membership Programma

Klik op deze link of op onderstaande button om lid te worden!

Je kunt meteen alle content lezen, bekijken en beluisteren die er al in staat!

terug naar boven


Nieuwsberichten en updates

De specialisten

23 december 2018

Nog even op rij wie hun kennis met jou gaan delen in het membership:

 • Danille van Voskuilen; ORUN instructrice, paardensportmasseur en bitloze dressuurruiter
 • Lindy Jansen-Jonk; barefoot hoefverzorger en instructrice
 • Angelique van Voorst; MSFC zadelpasser en zadelmaker
 • Tessa Peters; craniosacraal therapeut
 • Jantine Leeflang; gebitsverzorger, hoefverzorger en cursusleider van diverse cursussen en lessen
 • Jolanda Marit; Equine Touch en Equine Lymfedrainage therapeut
 • Anne den Otter; hoefverzorger en coach bij zelfbekappen
 • Mandy van Nobelen; inspirator - trainer - coach - schrijver
 • Maarten van Dijk; Centered Riding instructeur, zo-antropologisch consulent, bestuderen kuddegedrag i.h.k.v. welzijnsbeleid, bitloos lessen, africhting en buitenritten
 • Petra Mensink; bitloos specialist, zadelconsulent en coach

Ik ga er nog meer specialisten bij betrekken en ook jij kunt onderwerpen en personen aandragen waar je graag meer van wilt leren.

Het Bitloos Paardrijden Membership Programma is het leer- en kenniscentrum voor de bitloze ruiter die niet stil wil blijven staan en zich wil blijven ontwikkelen.
Ben jij ook nooit uitgeleerd en wil je kennis, inzichten en inspiratie tot je nemen en ontdekken wat er nog meer is? Zodat je de omgang, verzorging, relatie en het rijden met je paard kunt blijven verbeteren? Samen met gelijkgestemden in een veilige online omgeving, voor meer diepgang, connectie en groei?
Word dan lid van het Online Membership 2019!

membership programma bitloos paardrijden

terug naar boven


Deze specialisten doen ook mee!

13 december 2018

Afgelopen zondag heb ik deze 4 namen bekendgemaakt van specialisten die samen met mij een waardevolle invulling gaan geven aan het Online Membership van Bitloos Paardrijden.
Inmiddels zijn er 3 specialisten bij gekomen die ook weer super enthousiast zijn en hun medewerking hebben toegezegd. Dit zijn ze:

 • Jantine Leeflang van www.jantineleeflang.nl
  Jantine is gebitsverzorger, hoefverzorger en cursusleider van diverse cursussen en lessen. Voor het membership heeft Jantine vanuit haar vakgebied gebitsverzorging alvast een eerste video gemaakt die we gaan voorzien van tekst, zodat je er zelf mee aan de slag kunt met je paard. Nieuwsgierig? Word dan lid van het membership!
 • Jolanda Marit van www.equinebodybalance.nl
  Jolanda is Equine Touch therapeut en Equine Lymfedrainage therapeut en gaat ondere andere meer vertellen over de fascia (het bindweefsel rond spieren, botten en gewrichten) en het lymfesysteem van paarden. Over deze gebieden wordt steeds meer bekend, en tijdens het membership gaan we onder andere hier dieper op in.
 • Anne den Otter van SEEDS Hoofcare
  Anne is hoefverzorger en bekapt paarden, coacht eigenaren bij zelfbekappen en verspreidt kennis en informatie over hoefgezondheid en alles wat daarmee samenhangt.

Extra live dag - onder voorbehoud

Er is het idee ontstaan om in de loop van het jaar een live dag te organiseren. Dit lijkt me echt fantastisch! Ik kan nog niets beloven, maar het enthousiasme is er, dus er gaat vast iets moois ontstaan. Tot die tijd ontmoeten we elkaar in ieder geval online, waar we in een vertrouwde omgeving kunnen sparren en van en met elkaar kunnen leren.

membership programma bitloos paardrijden

terug naar boven


Aanbieding Level Up

11 december 2018

Vandaag kan ik een heel mooi aanbod van Level Up aan het Online Membership toevoegen!
Als je lid wordt voor een jaar, dan biedt het
Level Up Horsemanship magazine jou een jaarabonnement aan voor 15,00 in plaats van 19,95.

membership programma bitloos paardrijden level up horsemanship magazine

Level Up is een prachtig en leerzaam glossy magazine en een waardevolle aanvulling voor jou en het Online Membership!

membership programma bitloos paardrijden

terug naar boven


Dit is waarom zij meedoen

11 december 2018

Aranka: Ik heb me aangemeld omdat ik altijd op zoek ben naar gelijkgestemden. Mensen die snappen wat ik bedoel als ik eens tegen een probleem aanloop, maar ik hoop dat ik ook onze successen mag delen. Ik volg de academische rijkunst maar dan wel bitloos en ijzerloos. Soms wil ik even sparren en niet altijd maar zelf uit te moeten zoeken. Dat ik veilig dit allemaal kan doen zonder dat ik wordt afgebrand. Ik kom uit de traditionele wereld van het paardrijden, altijd gedacht dat het zo moest. Gelukkig weet ik nu veel beter en zet mijn paard op de eerste plaats. Ik heb altijd genoeg ruimte over om nog meer te leren. Vandaar dat ik meedoe.

Petrina: Ik heb me aangemeld omdat ik me verantwoordelijk voel voor het welzijn van mijn paard en van daaruit constant op zoek ben naar verbetering en verfijning. Ik kies daarmee niet altijd de makkelijkste weg. In de loop van de jaren heb ik veel geprobeerd en geinvesteerd in van alles wat volgens mij paardvriendelijk (er) is en de relatie tussen mij en mijn paard ten goede komt. Denk daarbij aan les, training, workshops en harnachement. Wat ik mogelijk nog mis en waar ik wel behoefte aan heb, is iets wat me helpt om vergaarde kennis/verkregen inzicht te onderhouden, verder uit te werken en waar mogelijk met elkaar te verbinden. Met het membership hoop en verwacht ik zowel (onderling) inspiratie op te doen als ook te worden uitgedaagd om me verder en gerichter te ontwikkelen in het zo zuiver en eerlijk mogelijk omgaan en werken met paarden.

Tanja: Ruim een jaar geleden mezelf kritisch afgevraagd waarom ik geen ijzer onder m'n paard zijn hoeven wil maar wel ijzer in z'n mond stop. Na wat proberen in de bak met halster en kaptoom de Fianco bij jou besteld en vanaf dat moment het roer omgegooid. Mijn paard doet niet vrijwillig zijn mond open voor het bit maar steekt wel vrijwillig zijn neus in het bitlooshoofdstel. Duidelijker kan je het niet krijgen. Omdat er nog zo veel te ontdekken en te leren is, heb ik mezelf aangemeld voor het membership programma. Het rijden zonder bit bevalt ons meer dan prima maar verbeterpuntjes zijn er nog altijd.

Herken je dit?

Heb je ook behoefte aan sparren met gelijkgestemden in een veilige online omgeving? Wil jij ook blijven leren en groeien, en inzichten en inspiratie tot je nemen en ontdekken wat er nog meer is? Zodat je de omgang, verzorging, relatie en het rijden met je paard kunt blijven verbeteren?
Word dan lid van het Online Membership 2019!

membership programma bitloos paardrijden

terug naar boven


Deze specialisten doen in ieder geval mee!

9 december 2018

Na alle fijne gesprekken en de vele ideen en inspiratie die daaruit is ontstaan, kan ik nu de namen bekendmaken van mensen die sowieso gaan bijdragen aan het Online Membership van Bitloos Paardrijden!

De volgende fijne vakmensen gaan er samen met mij voor zorgen dat het Online Membership 2019 een leerzaam, waardevol en interactief jaar gaat worden!

 • Danille van Voskuilen van www.paardgevoelig.nl
  Danille is ORUN instructrice, paardensportmasseur en een ervaren bitloze (dressuur)ruiter.
 • Lindy Jansen-Jonk van www.equiheart.nl
  Lindy is barefoot hoefverzorger en instructrice met als uitgangspunt De combinatie in balans.
 • Angelique van Voorst van www.skyriding.eu
  Angelique is MSFC zadelpasser en zadelmaker en werkt met boom, boomloze en felxibele zadels.
 • Tessa Peters van www.horseandfeel.nl
  Tessa is craniosacraal therapeut en behandelt paarden op het emotionele en mentale vlak.
 • En ik zelf, Petra Mensink van www.bitloospaardrijden.info
  Petra is bitloos specialist bij wie het welbevinden van het paard en de connectie tussen paard & ruiter voorop staat.

Ik ben en ga nog met meer mensen in gesprek, en ook jij kunt in het Online Membership onderwerpen en personen aandragen waar je graag meer van wilt leren!

Het gaat super gaaf worden en ik heb er ontzettend veel zin in!
Ik hoop jij ook!

Als je uiterlijk 28 december voor een jaar lid wordt, dan heb je de mogelijkheid om de eerste 4 weken van het Online Membership te 'proeven' d.m.v. het proeflidmaatschap. Bevalt het je niet, dan kun je binnen 4 weken weer opzeggen en krijg je je geld retour minus 6,70 administratiekosten.

Als je niet hoeft te proeven, omdat je weet dat je nooit uitgeleerd bent en inziet dat het Online Membership hoe dan ook waardevol voor je zal zijn, dan krijg je 7,50 korting als je voor een jaar lid wordt zonder proeflidmaatschap EN krijg je korting op een jaarabonnement op het Level Up Horsemanship magazine

membership programma bitloos paardrijden

terug naar boven


Zo'n plek ga ik creren

30 november 2018

Het is ongeveer 14 jaar geleden toen ik de overstap maakte naar bitloos. Zonder bit rijden was al langer mijn wens en op een gegeven moment kon ik er niet meer omheen: geen ijzer meer in de mond van mijn paard en indirect aan mijn handen.

Ik had een paar bitloze hoofdstellen aangeschaft en de keuze viel al snel op de meest zachte uitvoering, namelijk een lederen hoofdstel met een brede en zacht gepadded neusriem (die later de basis werd van de PMC optomingen). Hier kon mijn paard volledig mee ontspannen, en ik had geen mogelijkheid meer om haar nog pijn te kunnen doen, te kunnen dwingen, forceren of 'controle' te hebben. Onze basis was zo hecht en diep geworteld, dat ik haar al mijn vertrouwen gaf en er steevast in geloofde dat ze daar nooit 'misbruik' van zou maken en ons nooit in gevaar zou brengen. En zo bleek het ook te zijn.

Wat ik dikwijls miste, was aansluiting met anderen. Contact met mensen die hetzelfde pad bewandelden of aan het begin stonden van hun nieuwe pad. Ik was een eenling in mijn omgeving. De enige plek waar ik kon connecten met gelijkgestemden, was het forum van PaardNatuurlijk. Kennis delen, ervaringen uitwisselen, vragen stellen en genspireerd blijven om ons pad te vervolgen. En in onze eigen ontwikkeling konden we 'nieuwkomers' helpen op hn pad.

Toch had ik wat schroom om persoonlijke dingen online te delen. De hele wereld kon immers meelezen en Google weet alles en iedereen te vinden, dus alles openbaar op een forum delen, deed ik liever niet. Het was fijn geweest als ik destijds een vertrouwde groep om me heen had gehad voor meer diepgang en groei.

Zo'n vertrouwde plek wil ik nu creren met het Bitloos Paardrijden Membership Programma. Een plek waar buitenstaanders niet mee kunnen lezen en waar je geen schroom hoeft te hebben om te delen waar je mee zit of wat juist erg goed gaat. Een plek waar kennis, ervaring, inzichten en handreikingen worden gedeeld die jou helpen in je relatie met je paard. Dat is wat ik voor ogen heb met het Online Membership. En daar ga ik mij 100% voor inzetten.

Het Online Membership gaat op 1 januari van start. Ik heb al content klaar en van diverse specialisten heb ik de toezegging voor hun bijdrage in de vorm van een interview, video of presentatie.
Hoewel ik zelf vol ideen zit, kun jij als member gedurende het jaar ook een onderwerp aandragen waar jij meer over wilt weten. Als ik daar zelf onvoldoende in thuis ben, dan ga ik voor je op zoek naar een deskundige op dat gebied, zodat jij de info krijgt waar je behoefte aan hebt.

Ik ben erg enthousiast over dit concept, en ik hoop dat jij dat ook bent. Want hoe gaaf zou het zijn als we met een vertrouwde club samen kunnen filosoferen, brainstormen, leren en de diepte in kunnen gaan over bitloos en allerlei paardgerelateerde onderwerpen.

Heb je vragen?
Lees
de veel gestelde vragen of stuur mij een mail als je niet zeker bent of het membership iets voor je is, of dat de online cursus Mt je paard rijden wellicht beter bij je aansluit.

De deuren gaan 1 januari 2019 open!

Gun jezelf het Online Membership voor slechts 67,00 per jaar

Wil je niet meteen voor een heel jaar lid worden?
Dan kun je kiezen voor een half jaar membership en betaal je 47,00.

Het jaarlidmaatschap is inclusief het complete E-book Zorgeloos bitloos EN een korting op een jaarabonnement op het Level Up Horsemanship magazine

membership programma bitloos paardrijden

Je kunt meteen alle content lezen, bekijken en beluisteren die er al in staat!

terug naar boven