Bitloos Paardrijden

PMC bitloos hoofdstellen, Online Academy,
consulten & testservices

Integraal consult

bitloze hoofdstellen proberen passen testen

Wanneer we met ons paard rijden, dan zijn er allerlei facetten die met elkaar samenhangen en invloed hebben op elkaar. We hebben te maken met het paard, de ruiter, het harnachement, de communicatie en de omgevingsfactoren, die samen één geheel vormen. Daarom kan het heel zinvol zijn om vanuit verschillende disciplines naar de combinatie te kijken. Een bepaald probleem hoeft niet op zichzelf te staan en kan een heel andere oorzaak hebben dan waar in eerste instantie aan gedacht wordt. Ook als er een bepaalde behoefte of verlangen is, kan iets een oplossing blijken waar aanvankelijk helemaal niet van uit gegaan werd. Omdat alles met elkaar verbonden is, en we het één niet los kunnen zien van het ander, bied ik met het integraal consult een holistische benadering waarin ik kijk naar het totaalplaatje paard-ruiter-harnachement-communicatie-omgeving.

Voor wie

Het integraal consult is voor jou geschikt en bedoeld wanneer:

 • het rijden niet meer zo lekker gaat, je paard niet fijn meer loopt, het plezier er niet meer is en jij en je paard elkaar niet altijd meer lijken te begrijpen;
 • je mèt je paard wilt rijden in plaats van òp je paard, je meer wilt genieten van het rijden en je één wilt voelen met je paard;
 • het je erg leuk en leerzaam lijkt om jezelf en je paard een integraal consult cadeau te doen, omdat je houdt van nieuwe inzichten, ervaringen en inspiratie;
 • je open staat voor alles wat jouw paard en ik jou als feedback geven; open, direct, soms confronterend en altijd eerlijk.

Als je één van bovenstaande herkent, en je voelt je enthousiast worden, gun jezelf en je paard dan een integraal consult bij jullie op locatie.

Wat houdt het integraal consult in

Omdat iedere combinatie uniek is, zal bij de één de nadruk komen te liggen op het ene onderdeel, en bij de ander weer op een andere aspect. Globaal kun je dit verwachten.

 • Analyse van onder andere de rug, borst, singelplek, bespiering, vacht, hoeven en bewegingen van je paard.
 • Inspectie van je harnachement (zadel, hoofdstel en attributen).
 • Observatie van het opzadelen, optomen en opstijgen.
 • Observatie van het rijden; de bewegingen en het gedrag van je paard, de houding, zit, hulpen van jou als ruiter, ligging, pasvorm en invloed zadel, pasvorm en invloed optoming, omgevingsfactoren, wisselwerking tussen dit alles.
 • Verschillen ervaren; rijden met een drukverdelend wolvilten barebackpad, en rijden met een zacht PMC bitloos hoofdstel; hoe beweegt je paard hiermee en hoe is het voor jou, wat gaat er nu anders en hoe komt dat.
 • Coaching tijdens of na het rijden; waarin begrijpen jullie elkaar, waar zit een stukje miscommunicatie, wat gebeurt er als je iets verandert.
 • Bespreken van de huisvesting, voeding, beweging, hoefonderhoud en leefomstandigheden van je paard.
 • Tussendoor hebben we voldoende breaks om alles te laten bezinken en jou en je paard wat pauze te gunnen.

zadelpasser bitloos consultant hoefschoenen passer paardencoach

Tijdens het consult kijk ik vanuit mijn disciplines als zadelpasser, bitloos consultant en coach naar je paard, naar jou als ruiter, naar het harnachement dat je gebruikt, naar de communicatie tussen jullie beide en naar de omgevingsfactoren. Ik geef uitleg in welk opzicht deze facetten invloed op elkaar kunnen hebben, zodat je zicht krijgt op wat goed gaat en waar je ook mee door kunt gaan, wat anders kan of nodig is, en welke vervolgstappen je kunt nemen.
Wanneer jullie baat zullen hebben bij een bepaalde behandeling voor je paard, training, bekapping of nader onderzoek, kan ik je in contact brengen met andere professionals. Het consult kan dus altijd een fijn en goed vervolg krijgen.

Investering

Het integraal consult duurt circa 2,5 uur. Na afloop ontvang je van mij een verslag van het consult.
Het tarief is € 147,00, exclusief voorrijkosten (€ 0,25/km) binnen mijn werkgebied.

Afspraak maken

Voor het aanvragen van een afspraak kun je klikken op onderstaande button voor het afspraakformulier. Nadat je aanvraag binnen is, ontvang je een formulier voor de intake.

Per Mi Cavallo afspraak maken


verder naar het aanbod