bitloos paardrijden petra mensink PMC bitloos hoofdstel cursus les

Bitloos Paardrijden

Kennisbank - Online Academy - Webshop PMC bitloos


Bitloos hoofdstellen

Wanneer je overweegt of besloten hebt dat je bitloos wilt gaan rijden, dan is het goed dat je een bewuste keuze maakt wat het type, uitvoering en werking van het hoofdstel betreft. Er zijn namelijk verschillen in werking, materiaal en uitvoering, niet elk systeem is geschikt voor elk paard, en sommige uitvoeringen en systemen zijn sterk af te raden.

Of een hoofdstel wel of niet bevalt, is onder andere afhankelijk van het paard, de kunde en rijstijl van de ruiter, de combinatie van deze twee, de drukgevoeligheid van het paard, het type hoofdstel (pasvorm, materiaal, soort neusriem) en de 'afspraken' tussen paard en ruiter. Bij de één zal een bepaald hoofdstel perfect werken, bij de ander kan dit weer anders zijn.

En het meest belangrijk: niet iedereen heeft dezelfde visie en instelling en hetzelfde doel met zijn of haar paard. Waar de één 'controle' wil hebben (angst), wil de ander juist samenwerken met het paard (liefde).

Als jij dit laatste wilt, ècht wilt samenwerken met je paard in vertrouwen en ontspanning, vraag dan mijn gratis online Masterclass aan.
In deze Masterclass geef ik jou alle inzichten en handreikingen die je nodig hebt, en krijg je helderheid en antwoord op jouw vragen.
Vraag 'm nu meteen aan via onderstaand formulier.

        
        

Bitloos hoofdstel advies op afstand

Een andere goede optie is het Bitloos hoofdstel advies op afstand.
Dit een praktische en duidelijke handleiding om de nodige testen uit te voeren met uitgebreide uitleg, informatie en advisering specifiek afgestemd op jouw paard. Zo kun je bepalen welk bitloos systeem het meest geschikt is voor jouw paard en kun je een goede keuze maken voor een bitloos hoofdstel voor je paard.
Info en bestellen: Bitloos hoofdstel advies op afstand.

Enkele tips
  • Zorg voor de juiste ligging van de neusriem.
  • Maak een bewuste keuze voor een hoofdstel, zodat zowel jouw paard als jij er veel plezier aan zullen beleven. Informeer jezelf goed en vraag mijn gratis online Masterclass aan.
  • PaardNatuurlijk heeft diverse bitloze hoofdstellen getest en de testresultaten geven aan waar de hoofdstellen druk geven. Dit zegt nog niets over de hoeveelheid druk en bij welke kracht, ook niet over hoe je paard een bepaald hoofdstel zal ervaren en hoe subtiel jij en je paard ermee kunnen communiceren. Maar in ieder geval is op de animaties goed te zien waar er zoal druk op het paardenhoofd ontstaat wanneer je druk op de teugels zet.
  • Mijn boek Zorgeloos bitloos is een aanrader wanneer je meer kennis op wilt doen, je verder wilt verdiepen in je paard en het rijden, en inzichten en handreikingen wilt krijgen.
  • En ik help je op weg als je je afvraagt hoe je de overstap kunt maken.
-->

bitloos zonder bit rijden paard overstap bitloos

Met bitloze groet,
Petra Mensink