bitloos paardrijden petra mensink PMC bitloos hoofdstel cursus les

Bitloos Paardrijden

Kennisbank - Online Academy - Webshop PMC bitloos


Rijden met halsring

De halsring en cordeo/neckrope

Dit is het meest optimale wat je zou kunnen gebruiken bij de communicatie met je paard.
De halsring is een vrij stugge ring en de cordeo/neckrope is een zachte, soepele band of dik koord. Deze houd je om de hals van het paard en geeft hiermee aanwijzingen. De meeste handelingen doe je met je zit, benen, houding, focus en energie; de ring of rope is voor extra ondersteuning.
In een besloten omgeving is het prachtig werken en leer je je paard goed kennen en aanvoelen. Daarnaast leer je je bewust te worden van je eigen houding en lichaamstaal en jezelf beter af te stemmen op het paard.
Werkingsprincipe: puur op zit, houding, focus, energie, contact en verbinding met het paard, lichte aanraking op de huid.

bitloos hoofdstel rijden sidepull kaptoom optoming les cursus aanleuning

Op de website Rijden zonder hoofdstel? vind je veel informatie over het rijden met halsring. Er wordt onder andere een voorbereiding beschreven die eventueel nodig kan zijn voor de overgang naar het rijden met halsring en er staat een overzicht van (bekende en minder bekende) mensen die met halsring rijden, voorzien van foto's en prachtige filmpjes.

Wil jij met een halsring of neckrope leren rijden?

Dan is de online cursus Mèt je paard rijden een hele mooie optie voor jou. Mèt je paard rijden omvat alle aspecten die nodig zijn om een solide basis te leggen met je paard. Je leert beter te rijden met je zit, balans, lichaamshulpen, energie en focus, en je bouwt aan een diepe en hechte vertrouwensband met je paard. Je gaat de hulpen 'her-installeren', zodat je straks vol vertrouwen en zonder teugelhulpen kunt rijden met je paard.

bitloos

Wil je beginnen met bitloos paardrijden en heb je allerlei vragen, twijfels en zorgen over de rem, het stuur en controle? En wil je graag zonder bit heerlijk ontspannen en in wederzijds vertrouwen genieten van jullie buitenritten? Maak dan een goede start met de Bitloos Paardrijden starterskit! Klik op de button en ontdek hoe jij de beste start kunt maken en jouw paard nooit meer een bit in hoeft!
bitloos