bitloos paardrijden pmc petra mensink zonder bit hoofdstel

Webshop Bitloos Paardrijden

PMC bitloos - Online Academy - testservices - pasconsulten


Fotopagina sidepulls

Wil je weten wat onze klanten van de sidepulls Fianco, Doma, Lato en de neusriem Cuore vinden, en hoe de pasvorm bij hun paarden is? Lees en bekijk dan deze pagina.

Fianco

Billy met de Fianco en de Briglia

sidepull Fianco

Michael: Ik zal je zeggen; ik ben ZO blij met dit hoofdstel. Het is eigenlijk precies waar ik al een lange tijd naar op zoek was. Het past precies bij hoe ik vind dat je een paard hoort te behandelen. Ik had hiervoor een (bekend merk) sidepull, die lag echt te dicht langs de ogen van mijn pony. Zoals je op de bijgevoegde foto kunt zien is dat bij de Fianco dus helemaal niet het geval. Wat een perfecte pasvorm! (ik heb de neusriem met rijden trouwens wel ietsje hoger gedaan dan op de foto). Het feit dat de teugels meer aan de achterkant van de neusriem vastzitten in plaats van erg aan de zijkant is ook super. Mijn pony is er super blij mee en loopt er onwijs ontspannen mee. Ik zal je heel eerlijk zeggen dat ik bijna dacht om er nog een te bestellen om er zeker van te zijn dat ik de komende paar jaar nog zo een mooi hoofdstelletje heb :-).


Valco met de Fianco

sidepull Fianco

Anne: De Fianco bevalt erg goed! Valco is sinds hij bitloos gereden wordt veel meer ontspannen. Het fijne aan de Fianco is, dat er geen overbodige bandjes aan zitten, waardoor hij een optimale vrijheid heeft en op de meest subtiele hulp heel goed reageert.


Peeka met de Fianco

sidepull Fianco

Hanneke: Ik ben heel blij met de Fianco. Vandaag een lange rit gemaakt, en ze reageert super op het hoofdstel. Ze is niet meer onrustig als ik haar wil laten halthouden, wat ze met andere bitloos hoofdstellen wel had. Top!! Na van alles geprobeerd te hebben, heb ik het ideale hoofdstel gevonden!


Amigo met de Fianco

sidepull Fianco

Miranda: Amigo staat knap te wezen met zijn nieuwe hoofdstel: de Fianco van PMC. Erg fijn hoofdstel, zonder gekke fratsen. Zowel paard als ruiters helemaal happy!


Reina met de Fianco

sidepull Fianco

Daniëlle: Nog nooit heeft een hoofdstel zo goed gepast om het hoofd van mijn paard! Ik ben er erg blij mee.


Noa met de Fianco

sidepull Fianco

Bianca: De neusriem vind ik echt onwijs mooi staan, hij is mooi breed, verdeelt de druk goed en mijn paard reageert daar erg goed op. De bakstukken zitten heel netjes en niet zo dicht bij de ogen, en is daardoor een goed passend hoofdstel. Zeker bij Tinkers met een breed hoofd maar relatief kort hoofdje is dit echt perfect!


Hope met de Fianco en de Briglia

sidepull Fianco

Charlotte: Vanmiddag de Fianco ontvangen, net op tijd om het tijdens een ritje uit te proberen. Prachtig hoofdstel, mooie kleur en fijn zacht. Bedankt voor de super service en het prachtige hoofdstel en de teugels.


Pasja met de Fianco

sidepull Fianco

Jelly: Vandaag heb ik de Fianco geprobeerd. Wat een mooi hoofdstel! Hij zit inderdaad beter dan mijn vorige. Ben er erg blij mee! Pasja wilde niet echt poseren. Ik kan evt nog een keer een betere foto maken voor je website als je dat wilt.


Frigg met de Fianco

sidepull Fianco

Margo: Het duurde even, maar hierbij enkele foto's van mijn IJslander met de Fianco sidepull. Ik ben er erg tevreden mee, de pasvorm is perfect.


Mister Wright en Classy beide met de Fianco

sidepull Fianco

Peter: Zelf bitloos beleerd met een touwhalster, werkte wel vrij scherp in. De ruin vertoonde in het begin (en dat is twee jaar geleden) vaak vluchtgedrag, dat touwhalster gaf voor mijn gevoel meer veiligheid. Nu het vertrouwen er helemaal is ben ik overgestapt op het paardvriendelijke bitloze hoofdstel Fianco voor beiden. De pasvorm is heel goed en we hebben er onze eerste rit heel fijn mee gereden.


Rappur met de Fianco

sidepull Fianco

Hester: Hierbij wat foto's van mijn IJslander Rappur met haar nieuwe bitloze hoofdstel. Ik ben er zo ontzettend blij mee! Voor ons nooit meer wat anders! Dankjewel, ook namens een hele blije Rappur!


Gáski met de Fianco

sidepull Fianco

Hester: Een tijdje geleden heb ik voor mijn IJslander Rappur een bitloos hoofdstel bij jou gekocht. Dat bevalt zo goed dat ik voor onze andere IJslander Gáski er ook een bij jou heb aangeschaft. En wat vindt hij dit fijn! Ook voor Gáski nooit meer een bit! We hadden dit al veel eerder moeten doen maar ja, beter laat dan nooit! Groetjes van Hester en een hele blije Gáski!


Roos met de Fianco

sidepull Fianco

Linda: Echt super blij met de Fianco. Hij zit perfect. Niks geen overbodige riempjes aan haar hoofd. Onze pony Roos heeft nog nooit zo fijn gelopen! Zelfs m'n dochter van 9 is nu volledig bitloos! Super bedankt voor de goede service!


sidepull Fianco

Rosa: Ik heb het hoofdstel binnen. Hij is mooi en staat goed bij hem! Zie foto. Ga hem van het weekend uit proberen. Ben benieuwd, maar merkte nu al dat hij al beter reageert dan met dat andere hoofdstel als ik een klein beetje druk geef links of rechts. Bedankt voor het advies en het mooie hoofdstel.
Een paar dagen later: Ik heb het hoofdstel uitgeprobeerd. Hij reageert er echt super fijn op. Hij is veel beter te sturen en houdt zijn hals niet meer zo vast en loopt veel ontspannender. Ben er echt heel blij mee. Hartstikke bedankt voor je advies.


Corvo met de Fianco

sidepull Fianco

Inčs: Heb 'm binnen, prachtig! En wat ruikt dat leer heerlijk... Love it!


Fedor met de Fianco

sidepull Fianco

Patricia: De Fianco bevalt goed. Mooi hoofdstel, materialen precies wat ik zoek!


Yfke: Bij het uitpakken was ik al heel blij, het leer is echt heel mooi soepel en ziet er goed uit. Mijn pony heeft een vrij tere huid op haar neus, maar de neusriem irriteert helemaal niet. Met rijden wissel ik op het moment af met de Fianco en een standaard hoofdstel. We zijn nog een beetje zoekende in ons bitloos rijden maar ik hoop dit jaar nog bitloos te kunnen gaan starten, dus heb alle vertrouwen dat het goed gaat komen. Aan de Fianco gaat het zeker niet liggen, want het is een heerlijk hoofdstel.

Ariane: De Fianco ziet er fantastisch uit, kan niet wachten om te passen en uit te testen. Mooie kwaliteit leder alvast!

Sonja: De Fianco zit mooi! Tot mijn verrassing reageerde ze heel fijn erop en is ze makkelijker in stelling te zetten, ik denk dat het te maken heeft met de ringen die meer naar achteren liggen. Ik vind het ook zeer mooi lederkwaliteit! Ben er blij mee!


sidepull Fianco

Annet: Ik ben er nog steeds heel blij mee.


Eveline: Graag zou ik de Fianco bestellen. Ik heb deze gezien op de EquiDay Seminar. Ik vond 'm echt heel mooi en juist die luxe uitvoering sprak me zo aan, omdat het zulk mooi dik en zacht leer is. Ik herinner me dat ik onder de indruk was van zowel de neusriem en het kopstuk en de kinriem.

Saskia: Ik wou nog eventjes laten weten dat de Fianco super is voor mijn paardje. Deze prachtige sidepull met de ringetjes iets meer naar onderen past echt mooi, blijft super goed liggen en ze reageert super fijn op dit hoofstelletje. Ze is nog jong en groen en ja, hier kan ik haar fijn mee corrigeren en veel eenvoudiger mooie buigingen en stellingen vragen én vooral ze is hier heel ontspannen mee. Mooi om te zien en te voelen. En het leder is vooral ook heel soepel en van goede kwaliteit.


sidepull Fianco

Jennifer: Ik ben erg gecharmeerd van de Fianco maat EL voor mn shire ;).


sidepull Fianco

Sammy Beau: Deze foto is misschien wel leuk om je toe te sturen van het hoofdstel. We zijn er nog erg blij mee!


sidepull Fianco

Clarissa: Hoofdstel is binnen gekomen! Blij mee! Het is echt super mooi materiaal! En vele malen beter afgewerkt en zachter dan mijn FRA Pardoes. Ook zitten de ringen wat lager dan bij de FRA, denk dat het veel comfort geeft om de hulp door te geven daarmee ;). Denk dat mijn paarden blij worden er van!


Saskia: Vanavond hebben we voor het eerst de Fianco gepast en getest. Ik heb zonder kaakriem gereden en dat gaat prima! Ik had echt verwacht dat het hoofdstel dan zou draaien of schuiven. We hebben zelfs nog een gaatje over bij de neusriem, voor als het leer wat ingewerkt is. Het rijdt natuurlijk heel anders dan met bit maar ik vind het nu al een fijne toevoeging aan mijn zadelkast. Kunnen we mooi aan de andere hulpen werken. Nogmaals bedankt voor je service en advies.

Eveline: Ik heb de Fianco in goede orde ontvangen en hij past prima. Ik ben er heel blij mee. Dank!

Berend: Een prachtig stevig hoofdstel van goede kwaliteit.

Comment van een koper op Ebay van onze wederverkoper in Australië: Nice item, as described. Just what I needed, good communication. Thank you!

fianco sidepull

Fianco bestellen

Per Mi Cavallo bestellen


Lato

Pieter met de Lato

sidepull Lato

Rosa: Ik heb de Lato vandaag voor het eerst gebruikt met een buitenrit. Hij past perfect en Piet reageert er prima op. Ik vind de afwerking en soepelheid ook prima in orde en ik ben erg blij met de brede zachte neusriem.


Scott met de Lato en de Briglia

sidepull Lato

Lucienne: De Lato past! Prachtig hoofdstel en mooie kwaliteit. Dank je wel, het is niet simpel een hoofdstel in zijn maat te vinden. Dus ben er erg blij mee. Ik heb flink reclame gemaakt op de shire-facebook, dus wie weet misschien binnenkort meer bestellingen? Mijn dochter is ook heel enthousiast over de kwaliteit, dus ik denk dat zij er binnenkort ook eentje gaat bestellen. En natuurlijk mag je de foto gebruiken. Leuk! Zijn naam is Scott. Hij is 1.94 m hoog, vandaar zijn grote hoofd.


Avanti met de Lato

sidepull Lato

Kirsten: Ik heb de Lato nu bijna 4 jaar en ben nog steeds erg tevreden met mijn Lato!


Lady met de Lato

sidepull Lato

Nathalie: Ik ben heel blij met het hoofdstel. In het begin was het erg wennen, zowel voor mij als mijn paard. Nu we eenmaal gewend zijn gaat het super. Ik longeer en rijd met het hoofdstel. Het hoofdstel ligt mooi stil. Iets wat ik belangrijk vind. Wel wil ik nog gaan kijken voor een andere frontriem. Ik houd erg van bling bling :-)


Zenith met de Lato

sidepull Lato

Tina: Sinds ik wist dat ik een eigen paard ging kopen ben ik opzoek gegaan naar een alternatieve manier van rijden. Ik had een aantal filmpjes gezien van de gevolgen van het bit en wist dan zeker dat ik bitloos wou gaan rijden. Maar dan begon de zoektocht naar een goed hoofdstel. Dit heb ik hier gevonden, Zenith en ik zijn enorm blij met de Lato, een sidepull past perfect bij ons. Ik gebruik het hoofdstel voor alles; dressuur, springen, een wandeling, longeren en zelfs als de dierenarts Zenith komt controleren. Ik en Zenith rijden nu al bijna een jaar bitloos en je ziet hoe Zenith veranderd is; van een paard dat gedwongen in een krul liep naar een paard dat zich kan ontspannen tijdens het rijden.


Shiva met de Lato

sidepull Lato

Olga: Ik rij nu sinds je bij mij bent geweest bitloos met de Lato, ik vind het helemaal geweldig en Shiva is ook super blij. Dank je wel voor je hulp.


Angharad en Ashley met de Lato

sidepull Lato

Veerle: Het kopstuk en de neusriem van het hoofdstel zijn opvallend zacht en soepel. Fijn!


Guus met de Lato en de Briglia

sidepull Lato

Lydia: Vandaag heb ik het bitloos hoofdstel gepast en het zit prima. Guus (mn Shire) vond het eerst wat vreemd...ik mis iets....kan ik hier mee lopen? :-) maar het ging al snel goed. Blij met het hoofdstel!


Tiffany met de Lato en de Briglia

sidepull Lato

Nelleke: Eindelijk foto's van de Lato. Vandaag liep ze zo ontspannen dat ze een schuimrandje op haar lippen had. Had het wel eens gehoord, dat het kon zonder bit, maar nog nooit bij mijn eigen paard meegemaakt! Op de foto's ligt de neusband trouwens iets te hoog, normaal ligt hij aan beide kanten een gaatje lager.


Maaike met de Lato

sidepull Lato

Sanne: Dit is mijn paard Maaike met de Lato om. Het hoofdstel blijft goed zitten met rijden en werkt ook goed bij het werk aan de hand. Ik heb ook al mijn eerste buitenrit met het hoofdstel gemaakt wat goed ging. Mijn paard reageert erg goed op de Lato. Soms is het nog wel even wennen, maar dat gaat vast goed komen.


Isa met de Lato

sidepull Lato

Esther: Ik merkte direct aan mijn paard dat ze van nerveus bij het zien van "een" hoofdstel naar ontspannen en nieuwsgierig ging toen het hoofdstel om zat. Ineens geen bit, wat een aangename verassing. Ik zag dat het hoofdstel heel mooi aansluit en dat de brede neusriem en het brede kopstuk heel vriendelijk op het hoofd van mijn paard rust. Ze kauwde, smakte, zucht daar kwam de ontlading en toen de ontspanning. Mooi en fijn hoofdstel, ben erg blij met de aankoop.


Staro met de Lato

sidepull Lato

Hellen: Ik heb je hoofdstel ontvangen en vandaag gepast. Wat een prachtig stuk vakwerk! Heel zacht leer, geweldig. We zijn er heel blij mee. Ik ga er morgen mee rijden en zal de ervaring met je delen. Dank je wel voor je hulp en service, Staro is je heel dankbaar dat die staaf ijzer uit zijn mond is.

Geweldig!! Wat bijzonder om zonder bit te rijden en te merken dat Staro's reacties veel vriendelijker zijn. Wat een plezier om zijn mond te zien bewegen, gekke bekken trekken, lippendans! Vrij! De eerste bitloze buitenrit is een feit en we hebben genoten. Ik heb nog wat fotos bijgevoegd. Dankbare Hellen en Staro.


Guus met de Lato

sidepull Lato

Lydia: Ik ben nog steeds super blij met de Lato!


Wirella met de Lato

sidepull Lato

Ans: De sidepull Lato ziet er geweldig uit en hij zit echt super. Ik merk echt een verschil met mijn vorige sidepull. Ze reageert nu echt op hele subtiele teugelhulpjes. Ze is ook sneller ontspannen. Mijn merrie is een gevoelig paard en reageerde er heel fijn op. Zo blij mee, dit hoofdstel is zooo perfect voor Wirella.


May met de Lato

sidepull Lato

Nienke: De sidepull past super. May is er blij mee, want het schuift niet en er zitten geen irritante riempjes oid aan. Bedankt voor je hulp!


Max met de Lato en de Briglia

sidepull Lato

Gerrie: Hartelijk bedankt voor het mooie hoofdstel. Ik ben zo weg gereden en het rijden ging heel fijn! Max is er blij mee!


Ti Amo met de Lato

sidepull Lato

Sandra: Super blij dat ik de stap heb genomen om bitloos te rijden. Heb de Lato gekocht nadat ik hem eerst van een vriendin mocht uit proberen. Ti Amo bleef met zijn bit spelen en zijn hoofd omhoog gooien bij het rijden, wat heel vervelend was omdat ik ook zijn rug voelde wegdrukken wanneer hij dat deed. Mijn vriendin Ans heeft me begeleid en vertrouwen gegeven en al gelijk bij de eerste keer heeft hij zijn hoofd niet hoog gehouden wat een stuk relaxter rijdt. Mijn paard en ik kunnen straks ontspannen rijden. Dankje Petra voor de tips en het geduld bij al mijn vragen.


sidepull Lato


Leonne: Ik heb de Lato ontvangen, het ziet er mooi uit. En het past goed. Ik/we moeten er wel erg aan wennen. Mijn paard reageert heel anders dan met het touwhalster en het kingekruiste hoofdstel. Maar goed, rustig aan gaan oefenen ermee, en dan komt het vast goed!

Dorine: De Lato bevalt goed! Mijn paard reageert er prima op en ik kan er superfijn mee rijden. Een volgende aankoop zal ik zeker weer bij jullie doen, kwaliteit, service en after sales zijn super voor elkaar. Complimenten! Ik zal zo snel mogelijk even een foto maken en naar je toe sturen.

Karin: Ik heb de Lato ontvangen, prachtig, bedankt!

Lisa: Ik ben heel tevreden van mijn hoofdstellen! Mijn Haffie loopt erg goed met de sidepull! En de vriendin voor wie ik de kaptoom bestelde, is ook zeer tevreden. Ik tracht binnenkort foto’s te maken en zal je deze dan ook bezorgen!

Zé: Ik ben erg tevreden over het hoofdstel! De teugels zijn ook erg stevig en fijn om mee te rijden.

Lato bestellen

Per Mi Cavallo bestellen


Doma

Belle met de Doma en Briglia

sidepull zachte brede neusriem Doma

Evelyn: Het Doma hoofdstel past! Prachtig hoofdstel, heel mooi zacht leer en fijn dat de neusriem zo zacht en breed is.

Doma bestellen

Per Mi Cavallo bestellen


Cuore one size fits all

bitloos neusriem

Dymfy: De bitloos neusriem die we hadden besteld zit super! Wij rijden op het moment 2 pony’s met de Cuore, ik wil de neusriem komende week ook bij mijn paard uitproberen.


bitloos neusriem

Renate: Na 3 verschillende bitloze optomingen te hebben geprobeerd, heb ik het nu gevonden met de Cuore neusriem. Mijn ijslander loopt er heerlijk ontspannen mee, neusriem ziet (en zit) ook heel comfortabel er uit met mooi en soepel, zacht leer. Ik ben er heel blij mee!


Sandra: Mijn jonge paard loopt geweldig met de Cuore. Ik reed hem eerder met de bitless noseband van LightRider, maar de Cuore is nog weer beter. Past mooi in het hoofdstel en ligt stabiel. Superblij mee en mijn paard ook!!

Elsbeth: Het is al weer even geleden dat ik mijn Cuore besteld heb. Hij is nog steeds in gebruik en ben er nog steeds heel blij mee!

Carla: Ik ben gisteren voor het eerst gaan rijden met de Cuore neusriem. Het is super goed gegaan, ben gelijk 3 uur weg geweest. Mijn paard vond het ook fijn, ze heeft niet meer met haar hoofd geslaan, ondanks dat er ook vliegen waren. We zijn zelfs in galop gegaan en dat deed ze ook super, zonder te versnellen. Ik kan haar ook heel goed terug nemen. Ik ben er altijd heel erg op tegen geweest zo bitloos rijden, maar nu heb ik een paard dat ik voor 200% vertrouw en ik ben blij dat ik de stap gezet heb. Heel erg bedankt ook voor de snelle service, ik zal zo vlug mogelijk een foto maken.

Cuore bestellen

Per Mi Cavallo bestellen


Videopresentatie PMC sidepulls


Monta

Omdat de Monta niet meer vekrijgbaar is, hieronder de reviews zonder foto's.

Tom met de Monta

Lieke: De Monta is bezorgd en wat is het een mooi hoofdstel! Tom past hem gelukkig goed en het rijden gaat er ook super mee. Echt de Ferrari onder de bitloze hoofdstellen!


Zenith met de Monta

Tina: Zenith is een jaar bij ons, sinds dan rijden we al bitloos. Het ging super goed! Veel beter dan met bit, in het begin had hij het niet echt helemaal door, maar we hebben erop geoefend. We zijn begonnen met de Lato, een sidepull. Een tijdje geleden zag ik de Monta voorbij komen, en ik moest dit hoofdstel gewoon hebben. Het is eigenlijk helemaal het hetzelfde systeem als de Lato, alleen is de Monta in een western look. We zijn er enorm blij mee, en Zenith, die staat er super goed mee!


Ringo met de Monta

Christel: Ringo en ik doen mee met de Eper paardenvierdaagse. En wat staat zijn nieuwe hoofdstel mooi!!!


Vidar met de Monta

Rachel: Ik heb het hoofdstel ontvangen en was aangenaam verrast, het is echt heel bijzonder en erg mooi! Het past Vidar ook heel goed en ik ben er erg blij mee!


Clover met de Monta

Sanne: Zo blij met haar nieuwe hoofdstel! Het was het wachten dubbel en dwars waard, vind hem echt super!


Intrus met de Monta

Gaelle: De Monta ziet er mooi uit, en port niet in zijn ogen. Op de website staat dat de hoofdstellen van soepel en zacht leer zijn, en dat zijn ze dus ook echt! Ben altijd wat van 'jaja zal wel' maar toen ik hem ontving, was ik helemaal verkocht. Het hoofdstel sluit ook echt heel goed aan.

De Monta is niet meer leverbaar