bitloos paardrijden pmc petra mensink zonder bit hoofdstel

Webshop Bitloos Paardrijden

PMC hoofdstellen - Online Academy - Keuze maken


Fotopagina kin- en kaakgekruiste hoofdstellen

Wil je weten wat onze klanten van het kingekruist hoofdstel Dolce en het kaakgekruist hoofdstel Croce vinden, en hoe de pasvorm bij hun paarden is? Lees en bekijk dan deze pagina.

Dolce

Beer met de Dolce en de Briglia

kingekruist Dolce en teugels Briglia

Maria: Beer reageerde meteen heel goed op de Dolce, het voelt heel natuurlijk en je hebt goed contact. Heb heel veel figuren gereden en met steeds naar links en rechts inbuigen de rugspieren rustig aan opgerekt. Zelfs een stalgenoot viel het op dat Beer na een half uurtje opvallend soepel en ontspannen liep!


Toby met de Dolce

kingekruist Dolce bitloos hoofdstel

Kees: De Dolce is super, en heeft voldoende stelmogelijkheid voor een tandje hoger of lager. Hij sluit precies goed, zodat je nog een vinger tussen kan steken. Toby reageerde heel verbaasd en direct vanochtend. Mooie kwaliteit ook. Ons oude hoofdstel was inderdaad een 'traag' werkend apparaat.


Mooie Tinkermerrie met de Dolce en de Briglia

kingekruist Dolce bitloos hoofdstel

Danique: Mijn tinker reageert er erg goed op en loopt heerlijk ontspannen. Ik heb ook jullie bijpassende teugels, die vind ik ook erg fijn!


Ollie met de Dolce en de Briglia

kingekruist Dolce en teugels Briglia

Ingrid: Ik vind het leer heel mooi en zacht, de teugels erg soepel. Fijn! En hij rijdt er super op! We zullen allebei nog wel moeten wennen, ik rijd sowieso veel met lange teugel. Maar ook als ik hem wat oppakte, deed hij dat eigenlijk wel erg goed.


Gilles met de Dolce en de Briglia (en een kaakriem)

kingekruist Dolce en teugels Briglia

Esther: Ik heb het hoofdstel donderdag ontvangen. Ben er erg blij mee! Het leer is mooi soepel en het neus- en kopstuk mooi zacht. De maat is ook goed. Bij mijn vorige hoofdstel zaten de riempjes heel dicht bij de ogen van ons paard Gilles. Dit hoofdstel zit veel prettiger voor hem. De riempjes lopen in het verlengde van zijn mondhoeken. Precies zoals het hoort! Qua rijden voelt het heel veilig. Heb niet het idee dat ik zonder bit rij, maar Gilles is wel veel meer ontspannen en aan het proesten tijdens het rijden.


Quinto en Nero met de Dolce

kingekruist Dolce

Nella: het hoofdstel is heel mooi, beide maten passen prima, ook de neusriem past goed en ze reageren er beide goed op. Wij zijn er heel blij mee. We hebben zelfs al een wedstrijd gereden met de Dolce en Nero deed het er perfect mee. We hadden eerst samen met de instructeur gekeken of hij er net zo goed mee liep als met het touwhalster waar we normaal mee rijden. De Dolce is veel zachter en hij liept er zelfs veel beter mee. Een heel blij en tevreden paard die super luisterde. Bedankt voor de service en succes met je bedrijf. Ik hoop dat heel veel paarden en pony's zo'n vriendelijk hoofdstel krijgen en dat de angst dat ze dan niet luisteren bij de mensen weggaat. Ze luisteren super! Het is een kwestie van wederzijds respect en duidelijke afspraken, dan heb je maar een vingerdruk nodig en ze doen voor je wat je vraagt. Daarin is nog een flinke slag te slaan; ik sta soms met kromme tenen te kijken hoe ruw sommige mensen met hun paarden omgaan, er is nog veel lijden wat dat betreft.


kingekruist Dolce en teugels Briglia

Nelleke: Vandaag voor het eerst met de Dolce gereden. Ik vind het in ieder geval heel fijn dat je niet allerlei gespjes en riempjes hoeft vast te maken, het zit mooi. Volgens mij moest m'n paard er wel aan wennen, na een tijdje leek het beter te gaan. Ik vond het erg prettig en vond dat mijn paard er ook ontspannen mee liep, ze liep hartstikke mooi vanmorgen.


Ringo met de Dolce en de Briglia

kingekruist Dolce en teugels Briglia

Christel: Het gaat super goed! Afgelopen donderdag in de dressuurles liep hij top! Ik weet zeker dat wij dit jaar bitloos dressuur wedstrijden gaan rijden. Ook in het bos, toppie! Laatst ging mijn vriendin haar paard op hol. Ik kon mijn paard omdraaien en laten kijken naar de tractor. Top dus! Ik ben heel tevreden met de Dolce.


Conny: De Dolce en de Briglia zijn al binnen. We zijn net gaan passen en het past perfect. Ik ben zeer tevreden over de supersnelle service en de fantastische kwaliteit, voor deze prijs. Ik ga héél véél reclame maken op de manege. Super bedankt en tot de volgende keer.

Esmiralda: We hebben het hoofdstel en de teugels ontvangen en zijn er ontzettend blij mee. Wat een prachtige kwaliteit! Het hoofdstel past onze pony prima. Mijn dochter heeft er naar alle tevredenheid mee gereden. We zullen binnenkort een foto toesturen. Met een blije groet, Esmiralda.


kingekruist bitloos hoofdstel dolce

Ik ben met alles heel tevreden.


Marleen: Hier nog even een berichtje over onze ervaringen met het nieuwe hoofdstel. We zijn maar direct een weekendje naar zee gegaan om te testen. Het hoofdstel sluit mooi aan, en het is van prachtige, soepele kwaliteit leer. Paard en ruiters zijn er blij mee! Denk dat we de bijbehorende teugels ook nog gaan bestellen, dan ziet het er helemaal mooi uit.


kingekruist Dolce en teugels Briglia

Helene: Ik vandaag het hoofdstel gepast, maar ik vindt het niet prettig zoals de ringen onder de kin zitten. Die zitten over elkaar en sowieso lijkt me de druk van de ringen onder de kin niet prettig. Het voelt niet goed om er mee te gaan rijden en zal het maandag terug sturen. Ik vindt de neusriem er wel heel goed uitzien. Ik overweeg dan om de Fianco te kopen.
Noot: zoals op de foto te zien is, was deze Dolce een maat te groot voor dit paard.


Smokey met de Dolce

kingekruist bitloos hoofdstel PMC Dolce

Esther: Vandaag het hoofdstel ontvangen. Het past perfect! Blije pony en blij baasje. Smokey is erg blij met zijn nieuwe bitloze Dolce hoofdstel.

Dolce bestellen

Per Mi Cavallo bestellen


Croce - vegan

kruislings vegan

Margriet: Beau is blij met haar vegan Croce bitloze hoofdstel en ik ook :). Op naar een mooi seizoen. Dank je Petra voor deze mooie aanwinst en dat je een vegan lijn bent begonnen.


Croce - leder

Romero met de Croce en de Briglia

Croce kaakgekruist bitloos hoofdstel

Denise: Zoals beloofd betere foto's en mijn bevindingen. Iedereen reageert erg enthousiast op mijn mooie hoofdstel en een stalgenootje gaat als het goed is ook een hoofdstel bij je bestellen.
Toen ik 3 jaar geleden mijn paard Romero kocht wist ik al dat ik hem graag bitloos wilde rijden. Dit heeft even geduurd maar dat kwam omdat ik enorme angst had door een ongeluk een aantal jaren geleden (met een ander paard). Ik moest eerst weer vertrouwen krijgen, en dat hebben we langzaam op gebouwd. Hoe dan ook, het is "een knop omzetten" als je bitloos wilt gaan rijden, dat bit geeft een bepaalde steun en laat je denken dat je daarmee je paard in de hand hebt. Maar niets is minder waar, na veel te hebben gelezen en mezelf er van te hebben overtuigd dat het niets moet uitmaken, ben ik een aantal weken geleden begonnen met Romero bitloos te rijden, en ik kan niet anders zeggen dan dat dat super goed gaat. Ik heb gekozen voor de Croce omdat ik een hoofdstel had geleend dat ook kaakgekruist is en hij daar erg goed op reageerde. Het is een super mooi en fijn hoofdstel, past perfect en is van mooi soepel leer. Ik vind hem meer ontspannen, en het vele schudden met zijn hoofd is zo veel minder zonder bit. Ook liep hij altijd op zijn bit te kauwen waardoor zijn gebit erg afsleet, dit is nu ook niet meer. En sturen en stoppen is geen enkel probleem ;-), ik heb zelfs het idee dat alles net wat makkelijker gaat zo zonder bit. Ik denk dat ik Romero een groot plezier heb gedaan om zijn bit "in de wilgen te hangen" en daarmee mezelf ook, ik wil immers graag een gelukkig paard! Nee voor ons geen bit meer....


Cayenne met de Croce

Croce kaakgekruist bitloos hoofdstel

Tessa: Het hoofdstel past en werkt perfect! Ze reageert er super goed op. De release is goed, ze reageert makkelijker dan met bit, ze geeft sneller na en ze loopt heel netjes. De Croce past perfect, mooi leer en voelt lekker zacht aan. Ik denk ook dat de platte kaakriempjes een hele goede keuze is geweest! Ik weet niet of het met ronde riempjes net zo goed gewerkt zou hebben. We hebben totaal geen communicatie problemen, de hulpen blijven hetzelfde en ze lijkt me zelfs sneller te snappen. Dit hoofdstel maakt een bit overbodig ;)


Morro met de Croce en de Briglia

Croce kaakgekruist bitloos hoofdstel

Dorina: De Croce is voor mij het ideale hoofdstel omdat het soepel valt, ze direct goed op de hulpen reageert en het eindelijk een hoofdstel is dat haar past! Morro is een Groninger die snel van alles de grootste maat nodig heeft. De Croce zat direct perfect en aangezien ze er erg goed op reageert, voor mij dus het ideale hoofdstel. En aan de tevreden blik van Morro te zien, ook voor haar.. :-)


Gilles met de Croce

Croce kaakgekruist bitloos hoofdstel

Esther: Het hoofdstel ziet er goed uit. Mooi zacht leer ook. Ik heb er vandaag fijn mee gereden en ik moet zeggen dat dit een stuk makkelijker stuurt! Het was even zoeken hoe het hoofdstel juist af te stellen, maar uiteindelijk is dat gelukt. Ik vind het een prima hoofdstel. Het ontspannen onderlipje van Gilles vind ik zo kenmerkend voor het bitloos rijden ;-).


Rowena met de Croce en de Briglia

Croce kaakgekruist bitloos hoofdstel

Karin: Ik krijg vaak te horen dat het zo'n mooi hoofdstel is. Ben er erg blij mee. Rowena ook. Ze loopt er veel beter mee dan met bit. Ook jouw service is top. Ik verwijs vaak mensen door naar je site. Welke erg leuk is om te lezen. Ik heb er veel aan mbt klassieke rijkunst.


Kruising Bels-Shire met de Croce en de Briglia

Croce kaakgekruist bitloos hoofdstel

Saskya: Gelukkig, mijn op maat gemaakte bitloze hoofdstel past. Ben zelfs al bitloos naar het strand geweest. SUPER! Ik ben zeer tevreden.


Andor met de Croce en de Briglia

Croce kaakgekruist bitloos hoofdstel

Shanna: Via een hoofdstel fitting van Petra heeft Andor zelf de Croce uitgekozen. We hadden keuze uit kin- of kaakgekruist en sidepull. Eigenlijk direct na opstappen bij het uitproberen van de kaakgekruist wisten we het eigenlijk al. Voor de volledigheid nog de andere twee geprobeerd, maar we waren al overstag. Wat me direct opviel bij de Croce is dat de neusriem en kopstuk zo lekker breed zijn, hierdoor werken ze extra zacht in. Kortom zeer mooi spul, voor een mooie prijs!


Aafje met de Croce en de Briglia

Croce kaakgekruist bitloos hoofdstel

Joëlle: Ik vind het rijden met de Croce tot nu toe heel fijn. De Briglia is wat dunner dus dat is nog wel een beetje wennen maar het gaat heel goed! Mijn paard Aafje reageert er heel goed op en we hebben zelfs al even buiten gereden!


Haidi met de Croce en de Briglia

Croce kaakgekruist bitloos hoofdstel

Jantine: Super hoofdstel! Haidi is een neurotische merrie, werd vroeger met scharenbit gereden en rukte altijd keihard aan de teugels. Doet ze nu niet meer en ze ging meteen nageeflijk lopen met dit hoofdstel.


Zida met de Croce

Croce kaakgekruist bitloos hoofdstel

Tika en Zida hebben tijdens een bitloos consult de overstap gemaakt van het rijden met een bit naar het bitloos rijden met de Croce. Lees hier haar verhaal op Facebook.


Sis met de Croce en de Briglia

Croce kaakgekruist bitloos hoofdstel

Katleen: Ik heb mijn hoofdstel vrijdag ontvangen! Zeer mooie kwaliteit. In bijlage een foto van Sis en haar mooie hoofdstel!


Xangai met de Croce en de Briglia

Croce kaakgekruist bitloos hoofdstel

Natasja: Heb gereden en het ging na even wennen erg goed. Rustig hoofd en de ontspanning waar ik naar zocht. Hier een leuke foto van Xangai met zijn nieuwe Croce en ons zoontje Guus.


Maiko met de Croce en de Briglia

Croce kaakgekruist bitloos hoofdstel

Bianca: Het hoofdstel zit perfect. Gistermiddag een mooie rit gemaakt met het nieuwe hoofdstel. Maiko is zo ontspannen zonder bit, echt heel fijn!!! Het hoofdstel is prachtig gemaakt, mooi afgewerkt en het leer is lekker zacht!


Stan met de Croce

Croce kaakgekruist bitloos hoofdstel

Esmee: Ik heb vandaag het hoofdstel binnen gekregen en ik ben er heel erg blij mee!


fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Eva: Ik ben sinds een klein jaar in het bezit van de Croce en ben hier enorm over te spreken. Erg fijne kwaliteit en mijn tinker loopt hier heerlijk ontspannen onder! Nu ben ik dus op zoek naar een kaptoom die redelijk hetzelfde valt, zodat hij hier ook zo heerlijk ontspannen onder kan lopen. Is er een kaptoom in jouw reeks die er dan uitspringt die qua ligging overeenkomt?
Eva en ik kwamen samen uit bij het combinatiehoofdstel de Fiaterre. En nu ze daar een tijdje mee werkt, kreeg ik deze twee prachtige foto's en recensie:
Ik ben enorm blij dat ik de keus heb gemaakt om voor de Fiaterre te gaan. Omdat ik mijn paard al een jaar reed met de Croce en hij hier super fijn op reageert (dit hoofdstel is het best bevallen bij een bitloze hoofdstelfitting), wilde ik het liefst een kaptoom die bijna precies zo valt als de Croce. En ik denk dat ik die wel gevonden heb. We hebben bij het longeren weer sprongen vooruit weten te maken door de kaptoom en het werken aan de hand gaat hij nu ook echt begrijpen. Zo leuk!
Heel hartelijk dank voor je service en mail overleg!


Ingrid: Wat een fijn hoofdstel is de Croce. Dank voor het aanraden. Heb het hoofdstel al een paar keer getest en wil het graag behouden. Misschien dat ik er ooit nog los een keelriem bij bestel voor de sidepullwerking, maar het zou niet eens nodig zijn. Blijft keurig op de plek.

Mariska: De Croce is tot nu toe het fijnste hoofdstel dat op ons pad is gekomen.

Nuria: I received the Croce bitless today, very nice surprise! I much like his tact and quality !! Thank you very much!!

Roberto: I have to say I am very happy with the quality and shape of the Croce bridle. Thanks.

Croce kaakgekruist bitloos hoofdstel

Croce bestellen

Per Mi Cavallo bestellen


Videopresentatie PMC kruislingse hoofdstellen