bitloos paardrijden pmc petra mensink zonder bit hoofdstel

Webshop Bitloos Paardrijden

PMC hoofdstellen - Online Academy - Keuze maken


Fotopagina kaptooms

Wil je weten wat onze klanten van de kaptooms Terreno en het combinatiehoofdstel Fiaterre vinden en hoe de pasvorm bij hun paarden is? Lees en bekijk dan deze pagina.

Terreno

Farao met de Terreno

kaptoom Terreno

Daphne: Ik zou je nog willen laten weten dat ik echt heel tevreden ben met het kaptoom! Het is heel goede kwaliteit, past mooi en blijft perfect zitten! Fantastisch!


DamiŽn met de Terreno en de Briglia

kaptoom Terreno

Suzanne: DamiŽn en ik rijden TREC en buitenritten en we proberen ook wat dressuur/rechtrichten. Op alle fronten bevalt deze kaptoom helemaal!! Met rijden heb ik de teugels aan de ronde ringen en dat gaat super. De teugels zijn ook perfect van lengte, ik klik ze aan m'n zadeltas en dan kan DamiŽn gewoon grazen zonder op de teugels te staan. Mijn rijmaatje rechts op de foto was onder de indruk van de Terreno en wil er nu ook eentje bij jou uitzoeken.


Ruby met de Terreno

kaptoom Terreno

Marlies: Ik heb de Terreno inmiddels goed ontvangen en hij bevalt erg goed. Super bedankt!


Ordeal en Orenda met de Terreno en de Briglia

kaptoom Terreno

DaniŽlle: Deze kaptoom gebruik ik ook als sidepull, en heb er een blingbling frontriem aan gedaan. Het staat beide paarden super chique! In ieder geval een aanrader wat mij betreft!


Sarela met de Terreno

kaptoom Terreno

Brenda: De Terreno bevalt heel goed. Ik rij ermee (meestal in het bos), longeer met dubbele lijnen en sinds kort loop ik er ook in de menpositie achter.


Shadow met de Terreno

kaptoom Terreno

Petra: Ik ben erg tevreden over de snelle levering en de kwaliteit van het leer. Het is soepel en zacht. Blij dat de neusriem niet verstevigd is met metaal zodat de werking vrij zacht is. Ik gebruik het voor grondwerk en rijden.


Duncan met de Terreno

kaptoom Terreno

Kim: Ik vind het een erg fijne kaptoom voor zowel werken aan de hand als rijden.


Eefje met de Terreno

kaptoom Terreno

Hilde: Super bedankt voor de snelle service. Ik en mijn pony zijn helemaal happy met de kaptoom.


kaptoom Terreno

Bernadette: Ik ben erg blij met de kaptoom van PMC, zachte inwerking en hij blijft goed zitten. Eerst een kaptoom met ijzer gehad, maar ben erg blij dat ik nu zonder heb. Persoonlijk vind ik dit fijner werken. Ik heb de Terreno, ik gebruik hem op meerdere paarden en tenzij je paard echt heel erg trekt (dan heb je denk ik eerst iets in de communicatie op te lossen??) blijft de neusriem bij mij goed zitten. Ik heb bewust voor 5 ringen gekozen, zo kan je meer afwisselen in houding. En ook met het oog op dat ik ooit met lange lijnen wil werken en deze kaptoom mij dan fijner leek.


Arthur met de Terreno

kaptoom Terreno

Monique: Zojuist is de kaptoom gearriveerd. Het is heel mooi en het leer is heerlijk zacht. Vandaag voor het eerst met de Terreno gelongeerd. De Terreno staat hem ook stoer!


Oeke met de Terreno

kaptoom Terreno


Diverse paarden en pony's met de Terreno

kaptoom Terreno

kaptoom Terreno


Vena: Ik wil je graag nog laten weten dat ik heel blij ben met de Terreno, hij zit heel mooi bij mijn verzorgpony. Als het mijn eigen pony was geweest dan had ik een mooie foto voor de website doorgestuurd. Echt fijn dat de de neusriem zo zacht is en de D-ringen niet door de neusriem heen te voelen zijn. Dat is helaas zeldzaam bij kaptooms. Ook de langere D-ringen zijn eigenlijk heel fijn omdat daardoor het klipje van de teugel of leadrope niet tegen de neus aan komt. Ik kreeg ook al meteen een compliment van een vriendin die ik tegenkwam tijdens het wandelen met mijn verzorgpony over de mooie kaptoom. Nogmaals bedankt voor alle informatie en de fijne kaptoom. Ik ben echt tevreden over de Terreno.

Sandy: Ik ben aangenaam verrast over de kaptoom Terreno! Ik vind de prijs-kwaliteit verhouding erg goed en hij blijft prima zitten, beter nog dan de Marjoman!

Annick: De kaptoom en teugels zijn goed aangekomen, ze zien er heel degelijk uit. Bedankt voor de vlotte en vriendelijke service!

Renathe: Bedankt voor het kaptoom, ik ontving hem vorige week. Hij is erg mooi en het is fijn leer!

Monique: Ik heb de kaptoom vandaag ontvangen. Hij past prima. Ik ben er erg happy mee. Dank je wel.

Eefje: Heel hartelijk dank voor de teugels, ze zijn erg mooi en passen super bij mijn Terreno hoofdstel/kaptoom :-) die had ik op Equiday gekocht bij u. Helemaal top!

DaniŽlle: Ik ben er erg blij mee. Hij staat haar heel mooi, sluit mooi aan, schuift niet in de ogen en ze reageert heel goed op de zachte neusriem! En de teugel is bijzonder mooi met dat chique vlechtwerk! Iedereen die de Terreno ziet, vindt 'm ook echt heel mooi.


sterro kaptoom zonder ijzer neusriem

Agnes: Ik heb de kaptoom gekocht omdat ik een cursus rechtrichten/klassieke rijkunst heb gevolgd. Ik kan de kaptoom gebruiken bij alle onderdelen van de cursus, dus bij het werken aan de hand, het longeren en zelfs het rijden. De kaptoom is mooi gemaakt van zacht en soepel leer dus erg comfortabel en vriendelijk voor mijn paardje. En zoals je op de foto's ziet, het misstaat zelfs een stoere Tinker niet!!


We zijn erg tevreden, al moesten we er even aan wennen! Mijn paard trok er dwars doorheen nadat ze een kaptoom met een ketting er in gewend was. Ze heeft me echt een paar keer het nakijken gegeven. Nu de omstandigheden wat aangepast (bv trainen in kleinere omheinde ruimte en haar leren reageren op fijnere zachtere hulpen) en dat gaat prima. Ze irriteert zich in elk geval niet meer aan dat ding op haar hoofd (vorige kaptoom van een ander merk) en daar ging het mij om!


De Terreno op de voorpagina van de VrijRuiter - editie 5, 2014

kaptoom Terreno

Terreno bestellen

PMC kaptoom Terreno bestellen


Fiaterre

Special met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Marjolein van Horse Awareness: Fijn hoofdstel hoor! Ik vind hem erg mooi en stabiel. Het is echt een verademing voor 'm. (Fotograaf: Eva van Schendel)


Dax met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Denise: Ik heb de Fiaterre gisteren ontvangen en ben er echt super blij mee! Wat een super mooie kaptoom, helemaal waar ik naar zocht. Ik heb de kaptoom gelijk uitgeprobeerd, hij past perfect en werkt heel erg fijn! Nogmaals heel erg bedankt voor de goede services!


Sammy met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Marjolein: Ik rijd sinds januari met mijn nieuwe hoofdstel de Fiaterre. Ben er zo blij mee! Ik heb mijn Tinkermerrie Sammy in september gekocht. Ze is super voorwaarts en gevoelig. Ik reed haar met het hoofdstel wat ik van haar mee kreeg met bit. Ze was niet in een rustige stap door de bak te rijden. En omdat ze alleen maar hard wilde, werd er veel in d'r mond getrokken. Ze is nog steeds lekker voorwaarts, maar kan met een los teugeltje rustig instappen door de bak. Toen ik het nieuwe hoofdstel binnenkreeg, ben ik gewoon in een keer over gestapt en rijd haar nu zowel buiten langs de weg als in de bak bitloos en dat doet ze super. Ze reageert net zo goed, misschien nog wel beter, op alles! Ze is super gevoelig dus heeft aan lichte minimale hulpen genoeg.


Elf met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Marjan: Voor mijn paard Elf was ik vanwege rechtrichtlessen op zoek naar een kaptoom. Ik had er meerdere gezien en gevoeld maar bij allemaal zaten toch heel harde gedeeltes in de neusriem (ook bij de soorten zonder ketting door de neusriem). Omdat ik mijn paard behandel als een soort van "Prins op de Erwt" ben ik net zo lang blijven zoeken tot ik er eentje kon vinden met een compleet zachte neusriem die verder natuurlijk wel voldeed aan wat ik nodig had. Zo kwam ik uit bij de Fiaterre en Elf & ik zijn daar heel blij mee. Hij blijft goed zitten en ook onder de middelste ring op de neus voel je geen verharding, hieronder zit gewoon zacht en stevig materiaal. Ook de kinband is zacht en comfortabel en boven de oren ook.


Kolfaxi met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Stephanie: De Fiaterre bevalt prima! Ik merk dat Kolfaxi het hoofdstel prettig vindt zitten. Op dit moment werken we meer met de dubbele teugel, hij vind het geweldig leuk om te doen.


Ailis met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Wilma: De Fiaterre heb ik zaterdag binnen gekregen! Mijn vriend is erg blij mee, en onze pony ook!


Ferro met de Fiaterre en de Briglia

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Madelief: Hartelijk dank voor het mooie hoofdstel! Ferro is ontzettend blij dat hij tijdens de buitenritten lekker kan grazen. Complimenten en nogmaals super bedankt.
Drie maanden daarna:Hierbij nog een aantal foto's van Ferro en ik samen met de Fiaterre. We genieten er met volle teugen van! Ontzettend bedankt. Hij reageert er heel goed op."


Fluga en Joya met de Fiaterre en de Briglia

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Myriam: Ik ben tevreden met de hoofdstellen. Vind ze ook mooi.


Winny met de Fiaterre (zonder kaakriem)

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Nikita: De Fiaterre past heel mooi en ik vind hem heel erg handig om les te geven. De kindjes kunnen op sidepull rijden en ik kan door de kaptoom mijn leadrope vastmaken zonder dat ik de teugels stoor. En ook heel makkelijk aan te doen natuurlijk, wat ook fijn is voor de kindjes om te leren.


Kani met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Hananja: Ik ben heel blij met de Fiaterre. In de endurance sport maak ik met veel plezier gebruik van de Fiaterre! Heb er ook veel plezier van met grondwerk en longeren!


Xan met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Carmen: Ik ben erg blij met de Fiaterre! Fijn hoofdstel, goede pasvorm en het belangrijkste: erg fijn voor het paard. Ook super handig als je eerst even grondwerk wil doen en daarna nog even wil rijden met sidepull.


Uma met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Janna: Hoi Petra, dankjewel voor de Fiaterre hoofdstel/kaptoom. De pasvorm is perfect, de zachte padding op alle drukpunten ťrg fijn, hij staat haar geweldig en ze reageert er goed op. Wij zijn er blij mee!


Kimber met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Maaike: Ik ben erg blij met de Fiaterre, of het nu voor grondwerk is of voor een ritje buiten, zit goed en de kwaliteit is prima.


Joerie met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Linda: De kwaliteit is prachtig, snelle levering. Bakstuk zit mooi in rechte lijn met zijn mondhoek. Dus ik denk dat we zo de goede maat hebben! Ritje buiten vanochtend ging ook heerlijk. Riempjes zijn nog wel wat stug, maar dat is nieuwigheid! Dank je wel voor de vlotte levering en het advies!


Dante met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Annick: Ik ben echt heel erg blij met de Fiaterre! Topkwaliteit! En Dante is er ook heel tevreden over, hij blijft mooi zitten, goede kwaliteit leer, makkelijk te onderhouden en nergens pijnlijke plekken of zo.


Droo met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Jenneken: De Fiaterre bevalt erg goed!


Mehdi met de Fiaterre (en eigen frontriem)

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Luna: Ik heb de Fiaterre nu 2 jaar in gebruik en ben er super tevreden van en krijg regelmatig de vraag welk hoofdstel ik heb.


Basil met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Sophie: Heb de Fiaterre besteld en ook al in gebruik. Ben er heel tevreden van.


Agila met de Fiaterre en de Briglia

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Saskia: Ik vind de Fiaterre prachtig, past goed, staat mooi. Heb 'm pas een paar keer gebruikt, met longeren, en heb er vandaag voor het eerst mee gereden. We gaan beginnen met lessen in Academische Dressuur, zowel aan de hand als in het zadel, hij zal dus volop gebruikt gaan worden!


Eternity met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Franka: Mijn prachtige springpaard Eternity met ťťn van jou combi-hoofdstellen! Wij zijn erg blij met je hoofdstel!


Babieca met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Francis: We zijn er weer blij mee! En de paarden ook!


fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Danique: Ik ben ontzettend blij met mijn Fiaterre van PMC! Goede service en super kwaliteit. Hij past mijn paardje perfect en schuift maar heeeeeel minimaal (mijn vorige kaptoom schoof als een gek), ze reageert er ook enorm goed op! En hij staat haar natuurlijk ook prachtig.


Murdock met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Tamara: Ik heb vorige week het hoofdstel ontvangen en ik ben er erg blij mee! Ik was al een tijdje op zoek naar een goed passend kaptoom, helemaal super dat ik hem ook als bitloos hoofdstel kan gebruiken voor het werk aan de lange teugel! Heel erg bedankt voor de snelle service en dat rondom de feestdagen.


Sam met de Fiaterre en de Briglia

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Natascha: Sam met zijn nieuwe bitloze Fiaterre kaptoom/sidepull (ook goedgekeurd door kleine Lisa)! We zijn superblij met het kaptoom. Ziet er erg mooi uit!!


Iron met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Eva: Ik ben enorm blij dat ik de keus heb gemaakt om voor de Fiaterre te gaan. Omdat ik mijn paard al een jaar reed met de Croce en hij hier super fijn en heerlijk ontspannen op reageert (dit hoofdstel is het best bevallen bij een bitloze hoofdstelfitting), wilde ik het liefst een kaptoom die bijna precies zo valt als de Croce. En ik denk dat ik die wel gevonden heb. We hebben bij het longeren weer sprongen vooruit weten te maken door de kaptoom, en het werken aan de hand gaat hij nu ook echt begrijpen. Zo leuk!
Heel hartelijk dank voor je service en mail overleg!


fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom


fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Janneke: Ontzettend blij met m'n hoofdstel! Hij staat prachtig, past perfect en ze loopt er super op!


fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Miriam: We zijn helemaal blij met de Fiaterre. Het hoofdstel past mooi en is voor zowel grondwerk als rijden heel fijn.


fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Anne Sietske: Ik vind de Fiaterre een heel fijn hoofdstel waar ik direct mee kon wegrijden.


fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Jolien: Dank voor de snelle levering en advies. De Fiaterre past prima en mijn paard lijkt er erg tevreden mee. Eindelijk ligt het jukbeen mooi vrij.


Ghandour met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Yvonne: Ik gebruik de Fiaterre graag aangezien hij makkelijk in gebruik is. Ik kan hem gebruiken voor longeren, werken aan de hand en rijden. Zeer goede kwaliteit en paardje vind hem ook fijn!


Potawatomi met de Fiaterre en eigen frontriem

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Josť: Ik ben nog aan het uitproberen en vind 't nog te vroeg om er iets over te zeggen, behalve dat ie erg mooi is natuurlijk. Ik vind mijn frontriem er ook zo mooi bij passen.


Elan met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Conny: Voor Elan gekozen voor de Fiaterre. Fijne pasvorm, niet zwaar en staat ook nog eens mooi. Voor nu gebruiken we hem enkel nog voor grondwerk, aangezien hij pas 4 is en we hem pas 2,5 maand hebben, dus eerst maar eens een band opbouwen. Maar wel de bedoeling om het tzt ook voor het rijden te gaan gebruiken.


Cash met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Dorien: Bij deze een foto, dit was tijdens de laatste koude en winderige zondag. Alles zat tegen, er wapperde een stukje plastic aan de omheining, zandstormen en sneeuw maar m'n Cash bleef er relaxed onder. Ok, finesse moet aan gewerkt worden maar daar heb ik hulp bij en gaat zeker lukken. Maar hij kruipt niet meer achter de loodlijn, is vele malen alerter op zijn omgeving zonder de (normaal) bijbehorende spanning. Kortom, had ik veel eerder moeten doen. Fijne aan deze optoming is dat we eerst oefeningen kunnen doen die me daarna in het zadel helpen om duidelijker te kunnen zijn. Ik ben erg gelukkig en vooral weer enthousiast om met hem aan het werk te gaan! Dressuur, springen en werk aan de hand, kan allemaal.


Fenna met de Fiaterre

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Marieke: Ik vind het hoofdstel heel erg fijn en volgens mij Fenna ook.


Sandra: Ik heb gisteren de Fiaterre ontvangen. Mooi hoofdstel en past perfect. Bedankt.

Ines: Heel fijne kaptoom dit. Zeer tevreden mee!

Berthine: De Fiaterre kwam gister binnen. Erg mooi hoofdstel! Ben er heel blij mee, het ziet er allemaal comfortabel en stevig uit.

Astrid: Hartstikke bedankt voor de nieuwe Fiaterre en ook voor de snelle service, echt super!!!!!!

Mirjam: Alles in goede orde ontvangen en het past geweldig mooi. Dank je wel voor de snelle service.

Lonneke: Wat een mooi kaptoom/hoofdstel! De Fiaterre past prima!

Judith: De Fiaterre past prima, prima in gebruik en mooi afgewerkt!

Lisa: Ik rijd mijn net beleerde merrie met de Fiaterre. Heb de rambo micklem multi bridle ook eens getest, maar daar deed ze het toch minder mee.

Marjan: Ik wilde even zeggen dat ik het een prima kaptoom vind, de eerste zachte kaptoom die ik na lang zoeken en uitproberen ben tegengekomen!

Riekje: Vandaag kwam de Fiaterre binnen. Mooie kwaliteit en hij zit prima!

Laurie: Wat een prachtig hoofdstel! Ik werd verrast door de kleur, het materiaal en de vormgeving. En hij past prima.

Annick: In het verleden bestelde ik een paar kaptomen bij je. Tot op de dag van vandaag nog altijd heel tevreden van die investering; mijn paard werkt er heel ontspannen onder en er is nog geen greintje slijtage aan te zien; echt topwerk!

Inge: De Fiaterre is van soepel leer, is netjes afgewerkt en zit heel fijn. Een echte aanrader.

Yvonne: Ik heb de Fiaterre ontvangen, het past uitstekend en ziet er prachtig uit. Heel fijn die zachte paddings op de drukpunten.

Danique: Ik heb de kaptoom ontvangen hoor! Supermooi, ik ben er nu al heel blij mee!

Jasmijn: Gisteren de kaptoom gepast en meteen mee gelongeerd en (ook aan de longe) een sprongetje gemaakt. Ging echt lekker, heel ontspannen. Hij past mooi en schuift niet. Dank je voor de top service.

Clarissa: Fiaterre binnengekregen! Super blij mee! Betere pasvorm dan mijn Marjoman kaptomen, die schoven echt heel erg over hoofd en lagen dicht op oog. Die heb ik nu verkocht. Zo blij met jou bitloze spullen! Kwaliteit goed en pasvorm goed, eindelijk! Bedankt alweer! En nog altijd blij met je boek ook, zeer interessant.

Zandra: Vandaag heb ik de Fiaterre dan echt voor mijn verjaardag gekregen. Hij ziet er goed uit, mooi zacht en soepel voor de neus. Ben er heel blij mee!

Ieke: Ik vind het een prachtige kaptoom. En Binck reageert er erg goed op. Ik ga je zeker fotoís sturen als je dat fijn vindt.

Claudia: Ik heb het hoofdstel ontvangen en hij is fantastisch! Erg blij mee.

Kim: Ik ben heel tevreden met mijn bitloze hoofdstel Fiaterre van PMC. Het is een super fijn leer en is mooi afgewerkt. Ook de brede neusriem is precies wat ik zocht voor de beste drukverdeling. Kortom: tevreden hooggevoelig bazinnetje en tevreden hooggevoelig paard.


fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Astrid: Ik ben er zeer tevreden over; de kwaliteit is goed en het past qua maat ook prima. Met het longeren werkt het erg fijn zo en de pony reageerde er ook positief op. Nog niet alle opties geprobeerd, maar dat komt nog wel. Bedankt voor alles!

Sabina: De Fiaterre bevalt goed! Ik gebruik hem voor werk aan de hand, voor longeren en als hoofdstel. Als 3 in 1 hoofdstel vind ik 'm ideaal, en geen onnodig verwisselen van kaptoom naar hoofdstel e.d..

Sandra: Vandaag heb ik voor het eerst met de Fiaterre gereden. Het past goed en staat hem leuk. Ik heb het vooral gekocht voor grondwerk dressuur wat ik in de toekomst wil gaan oppakken.

Ingrid: Ik vind de Fiaterre een hele mooie kaptoom, waarvoor ik hem in de eerste plaats gekozen heb. Ik werk het liefst bitloos, en de Fiaterre is een hele mooie hulp bij het longeren. Het is een prettig licht hoofdstel, in tegenstelling tot de kaptooms die vaak zo'n zwaar ijzerwerk op de neus hebben. En ideaal is de dubbele werking als sidepull. Mooi zacht leer en goede pasvorm! Ollie en ik zijn er blij mee.

fiaterre combinatiehoofdstel sidepull kaptoom

Fiaterre bestellen

Per Mi Cavallo bestellen


Videopresentatie PMC kaptooms