bitloos paardrijden pmc petra mensink zonder bit hoofdstel

Webshop Bitloos Paardrijden

PMC hoofdstellen - Online Academy - Keuze maken


Welk bitloos hoofdstel?

Misschien zie je door het bos de bomen niet meer, omdat het aanbod bitloze hoofdstellen, soorten, merken en systemen de afgelopen jaren enorm toegenomen is. En dan is het logisch dat je je afvraagt hoe je een goede keuze kunt maken voor jouw paard.

Het heeft weinig zin om je vraag op Facebook of een forum te stellen. Immers, hoe andere paarden op een bepaald systeem reageren, zegt niets over hoe jouw paard het hoofdstel ervaart.
En hoe andere ruiters met een bepaald hoofdstel rijden, zegt niets over hoe jij ermee om zult gaan.
Leeftijd, ras, karakter en gedrag van je paard spelen ook geen rol in de keuze voor een bepaald bitloos systeem.
Bovendien is het ene hoofdstel het andere niet. Onderling zijn er grote verschillen in merken, modellen en uitvoeringen.

En het meest belangrijk: niet iedereen heeft dezelfde visie en instelling en hetzelfde doel met zijn of haar paard. Waar de één 'controle' wil hebben (angst), wil de ander juist samenwerken met het paard (liefde).

Als jij dit laatste wilt, ècht samenwerken met je paard in vertrouwen en ontspanning, bestel dan de Bitloos Paardrijden starterskit.

Een andere goede optie is het Bitloos hoofdstel advies op afstand.
Dit een praktische en duidelijke handleiding om de nodige testen uit te voeren met uitgebreide uitleg, informatie en advisering specifiek afgestemd op jouw paard. Zo kun je bepalen welk bitloos systeem het meest geschikt is voor jouw paard en kun je een goede keuze maken voor een bitloos hoofdstel voor je paard.
Info en bestellen: Bitloos hoofdstel advies op afstand.