Bitloos Paardrijden

kennisbank - educatie - webshop

Bitloos in de praktijk

bitloze hoofdstellen proberen passen bitloos

Als je met het bitloos rijden wilt beginnen, het bitloos rijden wilt verbeteren en verfijnen, de relatie met je paard wilt verdiepen en versterken, verschillende bitloos systemen en zachte hoofdstellen wilt testen met je paard en/of als je je meer in het bitloos rijden wilt verdiepen en jezelf als ruiter wilt ontwikkelen, dan vind je hier alle mogelijkheden!

Online cursus 'Mèt je paard rijden'

Mèt je paard rijden omvat alle aspecten die samen de basis vormen voor het paardrijden. Samen met je paard aan de slag om vol vertrouwen en heerlijk ontspannen bitloos te gaan en/of blijven rijden met je paard. Je zult enorme vorderingen maken als ruiter en als partner van je paard, een diepe en hechte band met je paard ontwikkelen en volop vertrouwen krijgen om samen bitloos op pad te gaan. Mèt je paard rijden in plaats van òp je paard.

Meer info

Leergang 'Mèt je paard rijden'

In de leergang Mèt je paard rijden wordt je door mij in de praktijk ondersteund met privélessen. De leergang bestaat - net als de online cursus - uit 8 modules vol praktische oefeningen, opdrachten, kennisoverdracht en inzichten. Daarnaast krijg je 3 praktijk lessen waarin we samen met de oefeningen uit het cursusboek aan de slag gaan. Dit zijn 3 privélessen van 1 à 1,5 uur op je eigen locatie.

Meer info

Instapcursus bitloos paardrijden

De instapcursus geeft je een waardevolle basis en is super leerzaam voor je als je op een dieper niveau wilt kijken naar je paard, naar jezelf, naar jullie relatie en naar jullie communicatie tijdens het rijden. Het is een voorbereiding (instap) om de eerste of volgende stap te zetten naar het bitloos paardrijden. Door middel van het huiswerk ga je uit je hoofd naar je gevoel, om een diepere verbinding aan te gaan met je paard, met jezelf en met jullie relatie.

Meer info

Bitloos consult

Ik kom bij jou en je paard op locatie wanneer je de overstap naar bitloos wilt maken en niet weet welk systeem het meest geschikt is voor jou en je paard. Of als je het bitloos rijden graag onder begeleiding wilt gaan proberen.
Tijdens het consult ga je rijden met de meest zachte hoofdstellen, namelijk die uit de PMC bitloos lijn.

Meer info

Bitloos testservices

Wanneer je één of meerdere bitloze systemen wilt uitproberen, om te ervaren waar je paard het best en meest ontspannen op reageert, dan kun je gebruikmaken van de bitloos testservice. Gedurende 10 dagen kun je de drie systemen en de zachte PMC optomingen gaan testen met je paard.

Meer info

Integraal consult

Dit unieke consult is een holistische benadering waarin ik kijk naar het totaalplaatje paard-ruiter-harnachement-communicatie-omgeving als één geheel. In feite krijg je vanuit mijn vakgebieden als zadelpasser, bitloos consultant en coach in dit consult een zadelcheck, een bitloos consult, een coaching sessie en kennisoverdracht. Je staat open voor de feedback die jouw paard en ik jou geven, waardoor het een leerzame en inspirerende sessie wordt.

Meer info

Zorgeloos bitloos

Het boek Zorgeloos bitloos - zacht en subtiel paardrijden geeft je veel kennis, inzichten, eyeopeners en handreikingen om bitloos te gaan of blijven rijden met je paard.
Het boek is als E-book en als gedrukt boek te bestellen via deze pagina.

Bitloos hoofdstel, kaptoom of multibridle

Als je op zoek bent naar een zachte, goed passende en comfortabele optoming, dan is een hoofdstel, kaptoom of multibridle uit de PMC bitloos lijn de beste keus voor je paard.

Naar de webshop

Bitloos adressen

Als je op zoek bent naar een bitloze manege, lesgever, buitenrit, kinderlessen of menlessen, kijk dan eens op deze bitloze adressenlijst.


Om je op weg te helpen in je keuze, kun je deze wegwijzer downloaden.

bitloos

terug naar boven