Bitloos Paardrijden

PMC bitloos hoofdstellen, kaptooms & multibridles,
cursussen, consulten & testservices

Cursussen, consulten, testservice en de PMC bitloos lijn

bitloos zonder bit rijden paard overstap bitloos

Wanneer je wilt beginnen met bitloos rijden, als het bitloos rijden niet altijd lekker gaat, je nog niet bitloos naar buiten durft, je een betere ruiter wilt zijn, op zoek bent naar een zacht en comfortabel hoofdstel en/of een vakkundige check van je hoofdstel en zadel wilt, dan kan ik je helpen met onderstaande diensten en producten!


Instapcursus bitloos paardrijden

Als je wilt overstappen naar bitloos rijden en nog wat twijfels en onzekerheid wilt overwinnen, dan is deze cursus voor jou bedoeld.
De instapcursus is super leerzaam voor je als je op een dieper niveau wilt kijken naar je paard, naar jezelf, naar jullie relatie en naar jullie communicatie tijdens het rijden. Je komt in beweging, waarna je de eerste stappen gaat zetten naar het bitloos paardrijden.
Duur: minimaal 5 dagen, maximaal 2 weken.
Tarief: € 49,00 inclusief het E-book Zorgeloos bitloos.
Meer info: Instapcursus bitloos paardrijden.

bitloos


Online cursus 'Mèt je paard rijden'

Wanneer het rijden niet zo lekker gaat, je paard tijdens het rijden gespannen en druk is, zich sterk maakt, de hulpen negeert of soms moeilijk te houden is, dan is dit een mooie cursus voor jou.
Mèt je paard rijden omvat alle aspecten die nodig zijn om een solide basis en een hechte vertrouwensband te leggen met je paard. Je leert beter te rijden met je zit, balans, lichaamshulpen, energie en focus, en uiteindelijk zelfs met je gedachten en ontspanning. Je gaat de hulpen 'her-installeren', zodat je straks vol vertrouwen en met zachte & subtiele hulpen bitloos gaat en/of blijft rijden met je paard.
Duur: minimaal 8 weken, maximaal 1 jaar.
Tarief: € 167,00 minus eventuele kortingen en inclusief het E-book Zorgeloos bitloos.
Meer info: Online cursus 'Mèt je paard rijden'.

bitloos


Aanschaf bitloos hoofdstel, kaptoom of multibridle

Als je hebt besloten om bitloos te gaan rijden of trainen, dan wil je je paard niet meer forceren, belemmeren, dwingen en pijn doen. Je wilt nu echt gaan samenwerken, ontspannen en genieten met je paard, en dan kies je vanzelfsprekend voor een zachte, goed passende en comfortabele optoming. De optomingen uit de PMC bitloos lijn zijn de beste keus voor je paard.
Tarieven en meer info: in de webshop.

bitloos


Bitloos testservice

Wanneer je meerdere bitloze systemen wilt uitproberen om te ervaren waar je paard het best en meest ontspannen op reageert, of als je wilt voelen hoe je paard met een zachte optoming loopt en beweegt, dan kun je gebruikmaken van de bitloos testservice.
Duur: borgkoop 7 dagen, testhoofdstel 10 dagen.
Tarieven en meer info: Bitloos testservices.

bitloos


Bitloos consult

Tijdens het consult begeleid ik jou bij je overstap naar bitloos en bij het ontdekken welk systeem het meest geschikt is voor jou en je paard. Tijdens het consult ga je rijden met de meest zachte hoofdstellen, namelijk die uit de PMC bitloos lijn.
Duur: eenmalig consult van 1 à 1,5 uur.
Tarief: € 55,00, excl. voorrijkosten € 0,25/km; na afloop van het consult € 10,00 korting op een PMC optoming.
Meer info: Bitloos consult.

bitloos


Bitloos hoofdstel advies op afstand

Wil je weten welk bitloos systeem het meest geschikt is voor jouw paard en wil je een goede keuze maken, dan kun je gebruikmaken van het bitloos hoofdstel advies op afstand. Het advies betreft het juiste bitloze systeem voor je paard, nièt het merk.
Tarief: € 12,00.
Meer info: Bitloos hoofdstel advies op afstand.

bitloos


Zadel/hoofdstel fitting

Om te onderzoeken, te verhelpen of uit te sluiten dat bepaalde (rij)problemen of gedragingen van je paard wel of niet aan je zadel en/of hoofdstel liggen, kom ik als onafhankelijk zadelconsulent (MSFC opgeleid) en bitloos consulent bij jou en je paard voor een volledige check & advisering omtrent het zadel en het hoofdstel waar je mee rijdt.
Duur: eenmalig consult van circa 2 uur.
Tarief: € 85,00 inclusief verslag, excl. voorrijkosten € 0,25/km.
Meer info: Zadel/hoofdstel fitting.

bitloos


Zorgeloos bitloos

Het boek Zorgeloos bitloos - zacht en subtiel paardrijden geeft je veel kennis, inzichten, eyeopeners en handreikingen om bitloos te gaan of blijven rijden met je paard.
Het boek is als E-book en als gedrukt boek te bestellen via deze pagina.
Tarief: E-book € 13,95, gedrukt boek € 18,95.

bitloos


Bitloos adressen

Op de bitloze adressenlijst vind je adressen waar je terecht kunt voor bitloos les, een bitloze buitenrit of bitloos kinderlessen/ponykampen.
Deze adressen zijn 100% bitloos en - minstens zo belangrijk - leven de lespaarden in kuddeverband en kunnen ze vrij bewegen en socialiseren met elkaar. Kortom, adressen waar het welzijn en welbevinden van de paarden voorop staat.

bitloos


Kom je er niet goed uit?

Wil jij het - net als ik destijds - voortaan anders met je paard? Meer verbinding, een diep wederzijds vertrouwen, en samen in rust en ontspanning heerlijk kunnen genieten? Samen één zijn, zonder metaal in de mond of op de neus van je paard?
Weet je niet hoe, waar en waarmee je kunt beginnen, of je het zonder bit wel aandurft, of je paard er wel klaar voor is en of bitloos nou echt zoveel beter en vriendelijker en vooral ook veiliger is?
Neem dan contact met me op! Dan kijken we samen naar wat je graag wilt, wat daar voor nodig is en waar jij en je paard mee geholpen zullen zijn.

Ik bied je de helpende hand en denk graag met je mee tijdens een vrijblijvend 20 minuten advies call, via de telefoon/whatsapp of een online gesprek. Klik hier of op onderstaande button (of stuur een mail naar petra@bitloospaardrijden.info) om je emailadres en/of je telefoonnummer achter te laten. Ik zal je dan eerst een mailtje sturen om af te stemmen wanneer de 20 minuten advies call jou en mij het beste uitkomt.

naar-de-hoofdstellen


terug naar boven