Bitloos Paardrijden

     bitloos rijden paardrijden zonder bit
Met je paard genieten in vertrouwen, rust en ontspanning,
in zachtheid en harmonie

Ik help je op weg naar en bij het bitloos rijden

bitloos zonder bit rijden paard overstap bitloos

 • Wanneer je wilt beginnen met bitloos rijden
 • als het bitloos rijden niet altijd lekker gaat
 • of nog niet bitloos naar buiten durft
 • een betere ruiter wilt zijn
 • op zoek bent naar een zacht en comfortabel hoofdstel
 • een hechte vertrouwensband en een diepe verbinding wilt met je paard
 • aansluiting wilt met andere bitloze ruiters
 • jezelf graag wilt ontwikkelen als ruiter èn als partner van je paard
 • samen met je paard aan de slag wilt, in je eigen tijd en op je eigen locatie
Dan kan ik je helpen!

Dit zijn de mogelijkheden

 • Bitloos Paardrijden online cursussen
  Als je vertrouwen wilt opbouwen, een diepere verbinding en een betere communicatie en samenwerking wilt met je paard, en het bitloos rijden wilt verbeteren en optimaliseren, dan is een online cursus een hele mooie leerweg voor jou. Vanaf het punt dat je eerst nog een duwtje in de rug nodig hebt tot en met het bitloos rijden in volledige ontspanning, rust, vertrouwen en harmonie, heb ik drie leerzame cursussen voor je. Je kunt kiezen voor een losse cursus of een cursuspakket. Bekijk ze hier.

 • Bitloos Paardrijden Membership Programma
  Wil je een jaar lang informatie, handreikingen, reflectie en eyeopeners ontvangen, kennis op doen en jezelf ontwikkelen, en in contact zijn met andere bitloze ruiters? Word dan lid van het Online Membership, het leer- en kenniscentrum voor de bitloze ruiter.

 • PMC bitloos hoofdstellen, kaptooms en multibridles in de webshop
  Als je hebt besloten om bitloos te gaan rijden, dan wil je ook echt gaan samenwerken, ontspannen en genieten met je paard. En dan kies je voor een zachte, goed passende en comfortabele optoming uit de PMC bitloos lijn.

 • Bitloos hoofdstel advies op afstand
  Wil je weten welk bitloos systeem het meest geschikt is voor jouw paard en wil je een goede keuze maken, dan kun je gebruikmaken van het bitloos hoofdstel advies op afstand.

 • Bitloos testservice
  Wanneer je meerdere bitloze systemen wilt uitproberen om te ervaren waar je paard het best en meest ontspannen op reageert, of als je wilt voelen hoe je paard met een zachte optoming loopt en beweegt, dan kun je gebruikmaken van de bitloos testservice.

 • Bitloos consult
  Tijdens het bitloos consult begeleid ik jou bij je overstap naar bitloos en bij het ontdekken welk systeem het meest geschikt is voor jou en je paard.

 • Zadel/hoofdstel fitting
  Om te onderzoeken, te verhelpen of uit te sluiten dat bepaalde (rij)problemen of gedragingen van je paard wel of niet aan je zadel en/of hoofdstel liggen, kom ik als onafhankelijk zadelconsulent (MSFC opgeleid) en bitloos consulent bij jou en je paard voor een volledige check & advisering omtrent het zadel en het hoofdstel waar je mee rijdt.

 • Zorgeloos bitloos
  Mijn boek Zorgeloos bitloos - zacht en subtiel paardrijden geeft je veel kennis, inzichten, eyeopeners en handreikingen om bitloos te gaan of blijven rijden met je paard. Het boek is als E-book te bestellen via deze pagina.

 • Gratis inzichten en inspiratie
  Droom je van de allermooiste, bitloze buitenritten in vertrouwen, rust en ontspanning? En is er iets dat jou tegenhoudt of waardoor het buitenrijden niet altijd even prettig en ontspannen gaat? Vraag dan gratis mijn gratis meditatie aan!
  En voel jij je verantwoordelijk voor het welzijn van je paard, zet jij je paard op de eerste plaats en wil je het anders met je paard dan zoals het traditioneel nog steeds gangbaar is? Vraag dan mijn gratis Inzichtenboekje aan!
  De medeitatie en het Inzichtenboekje kun je gratis aanvragen via deze pagina.

Zullen we even sparren?

Wil jij het - net als ik destijds - voortaan anders met je paard? Meer verbinding, een diep wederzijds vertrouwen, en samen in rust en ontspanning heerlijk kunnen genieten? Samen één zijn, zonder metaal in de mond of op de neus van je paard? Weet je niet hoe, waar en waarmee je kunt beginnen?
Neem dan contact met me op! Dan kijken we samen naar wat je graag wilt, wat daar voor nodig is en waar jij en je paard mee geholpen zullen zijn.

Ik bied je de helpende hand en denk graag met je mee tijdens een vrijblijvend 20 minuten advies call, via de telefoon/whatsapp of een online gesprek. Klik hier of op onderstaande button, of stuur een mail naar petra@bitloospaardrijden.info als je liever via de email contact met me opneemt.

zonder bit rijden les


terug naar boven