Bitloos Paardrijden

PMC bitloos hoofdstellen, kaptooms & multibridles,
cursussen, consulten & testservices

Cursussen, consulten & testservice

Wanneer je wilt beginnen met bitloos rijden, als het bitloos rijden niet altijd lekker gaat, je nog niet bitloos naar buiten durft, je een betere ruiter wilt zijn, op zoek bent naar een zacht en comfortabel hoofdstel en/of een vakkundige check van je hoofdstel en zadel wilt, dan kan ik je helpen met onderstaande diensten en producten!


Instapcursus bitloos paardrijden

Als je wilt overstappen naar bitloos rijden en nog wat twijfels en onzekerheid wilt overwinnen, dan is deze cursus voor jou bedoeld.
De instapcursus is super leerzaam voor je als je op een dieper niveau wilt kijken naar je paard, naar jezelf, naar jullie relatie en naar jullie communicatie tijdens het rijden. Je komt in beweging, waarna je de eerste stappen gaat zetten naar het bitloos paardrijden.
Duur: minimaal 5 dagen, maximaal 2 weken.
Tarief: € 49,00 inclusief het E-book Zorgeloos bitloos, € 59,00 inclusief het gedrukte boek Zorgeloos bitloos.
Meer info: Instapcursus bitloos paardrijden.

bitloos


Online cursus 'Mèt je paard rijden'

Wanneer het rijden niet zo lekker gaat, je paard tijdens het rijden gespannen en druk is, zich sterk maakt, de hulpen negeert of soms moeilijk te houden is, dan is dit een mooie cursus voor jou.
Mèt je paard rijden omvat alle aspecten die nodig zijn om een solide basis en een hechte vertrouwensband te leggen met je paard. Je leert beter te rijden met je zit, balans, lichaamshulpen, energie en focus, en uiteindelijk zelfs met je gedachten en ontspanning. Je gaat de hulpen 'her-installeren', zodat je straks vol vertrouwen en met zachte & subtiele hulpen bitloos gaat en/of blijft rijden met je paard.
Duur: zo lang als je zelf wilt, minimaal 8 weken.
Tarief: € 147,00 minus eventuele kortingen en inclusief het E-book Zorgeloos bitloos.
Meer info: Online cursus 'Mèt je paard rijden'.

bitloos


Aanschaf bitloos hoofdstel, kaptoom of multibridle

Als je hebt besloten om bitloos te gaan rijden of trainen, dan wil je je paard niet meer forceren, belemmeren, dwingen en pijn doen. Je wilt nu echt gaan samenwerken, ontspannen en genieten met je paard, en dan kies je vanzelfsprekend voor een zachte, goed passende en comfortabele optoming. De optomingen uit de PMC bitloos lijn zijn de beste keus voor je paard.
Tarieven en meer info: in de webshop.

bitloos


Bitloos testservice

Wanneer je meerdere bitloze systemen wilt uitproberen om te ervaren waar je paard het best en meest ontspannen op reageert, of als je wilt voelen hoe je paard met een zachte optoming loopt en beweegt, dan kun je gebruikmaken van de bitloos testservice.
Duur: borgkoop 7 dagen, testhoofdstel 10 dagen.
Tarieven en meer info: Bitloos testservices.

bitloos


Bitloos consult

Tijdens het consult begeleid ik jou bij je overstap naar bitloos en bij het ontdekken welk systeem het meest geschikt is voor jou en je paard. Tijdens het consult ga je rijden met de meest zachte hoofdstellen, namelijk die uit de PMC bitloos lijn.
Duur: eenmalig consult van 1 à 1,5 uur.
Tarief: € 55,00, excl. voorrijkosten € 0,22/km; na afloop van het consult € 10,00 korting op een PMC optoming.
Meer info: Bitloos consult.

bitloos


Zadel/hoofdstel fitting

Om te onderzoeken, te verhelpen of uit te sluiten dat bepaalde (rij)problemen of gedragingen van je paard wel of niet aan je zadel en/of hoofdstel liggen, kom ik als onafhankelijk zadelconsulent (MSFC opgeleid) en bitloos consulent bij jou en je paard voor een volledige check & advisering omtrent het zadel en het hoofdstel waar je mee rijdt.
Duur: eenmalig consult van circa 2 uur.
Tarief: € 85,00 inclusief verslag, excl. voorrijkosten € 0,22/km.
Meer info: Zadel/hoofdstel fitting.

bitloos


Integraal consult

Een uniek consult waarin ik vanuit mijn vakgebieden als bitloos consulent, zadelpasser en coach kijk naar het totaalplaatje paard-ruiter-harnachement-communicatie-omgeving als één geheel. Je staat open voor de feedback die jouw paard en ik jou geven, waardoor het een leerzame en inspirerende sessie wordt.
Duur: eenmalig consult van circa 2,5 uur.
Tarief: € 127,00 inclusief verslag, excl. voorrijkosten € 0,22/km.
Meer info: Integraal consult.

bitloos


Bitloos hoofdstel advies op afstand

Wil je weten welk bitloos systeem het meest geschikt is voor jouw paard en wil je een goede keuze maken, dan kun je gebruikmaken van het bitloos hoofdstel advies op afstand. Het advies betreft het juiste bitloze systeem voor je paard, nièt het merk.
Tarief: € 9,00.
Meer info: Bitloos hoofdstel advies op afstand.

bitloos


Zorgeloos bitloos

Het boek Zorgeloos bitloos - zacht en subtiel paardrijden geeft je veel kennis, inzichten, eyeopeners en handreikingen om bitloos te gaan of blijven rijden met je paard.
Het boek is als E-book en als gedrukt boek te bestellen via deze pagina.
Tarief: E-book € 13,95, gedrukt boek € 18,95.

bitloosverder naar het aanbod