Bitloos Paardrijden

PMC bitloos hoofdstellen, kaptooms & multibridles,
cursussen, consulten & testservices

Bitloos cursussen

bitloos zonder bit rijden paard overstap bitloos

Tijdens de mooie leerweg van een online cursus ervaar je hoe fijn het is om zonder bit te rijden. Je merkt grote, positieve veranderingen bij je paard en in jullie relatie en je ondervindt dat je paard bitloos veel meer ontspannen, meewerkend en lekker relaxed is dan met bit.
Ook leer je dat het bit geen 'rem en stuur' is en geen 'controle' biedt, en dat bitloos rijden juist veel veiliger is, omdat het zorgt voor rust, vertrouwen en ontspanning bij jullie beide.

Als je vertrouwen wilt opbouwen, een diepere verbinding wilt met je paard, en als het bitloos rijden nog niet zo gaat zoals je zou willen, dan is een online cursus een hele mooie leerweg voor jou!

 • Wanneer je eerst nog in beweging moet komen en een stukje onzekerheid of angst wilt overwinnen om daadwerkelijk de stap naar bitloos te zetten, dan is de Instapcursus bitloos paardrijden ideaal om mee te beginnen.

 • Als je al wat verder bent en de overstap naar bitloos een volgende stap is voor jou, en als je hier verder in wilt groeien en ontwikkelen, kies dan voor de vervolgcursus Mèt je paard rijden.

Instapcursus bitloos paardrijden

Als je wilt overstappen naar bitloos rijden en nog wat twijfels en onzekerheid wilt overwinnen, dan is deze cursus voor jou bedoeld.
De instapcursus is super leerzaam voor je als je op een dieper niveau wilt kijken naar je paard, naar jezelf, naar jullie relatie en naar jullie communicatie tijdens het rijden. Je komt in beweging, waarna je de eerste stappen gaat zetten naar het bitloos paardrijden.

 • Duur van de cursus: minimaal 5 en maximaal 14 dagen.
 • Waar: via de online cursusomgeving. Het huiswerk doe je thuis, en de praktijk doe je op je eigen locatie met je paard. Je hoeft dus nergens naartoe.
 • Bonus: de cursus is inclusief het E-book Zorgeloos bitloos.
 • Extra: een één op één online Q&A meeting met mij.

Lees hier alles over de Instapcursus bitloos paardrijden.

bitloos


Online cursus 'Mèt je paard rijden'

Wanneer het rijden niet zo lekker gaat, je paard tijdens het rijden gespannen en druk is, zich sterk maakt, de hulpen negeert of soms moeilijk te houden is, dan is dit een mooie cursus voor jou.
Mèt je paard rijden omvat alle aspecten die nodig zijn om een solide basis te leggen met je paard. Je leert beter te rijden met je zit, balans, lichaamshulpen, energie en focus, en je bouwt aan een diepe en hechte vertrouwensband met je paard. Je gaat de hulpen 'her-installeren', zodat je straks vol vertrouwen en met zachte & subtiele hulpen heerlijk ontspannen bitloos gaat en/of blijft rijden met je paard.

 • Duur van de cursus: afhankelijk van je eigen tempo, minimaal 8 weken en maximaal 1 jaar.
 • Waar: via de online cursusomgeving, en de praktijk doe je op je eigen locatie met je paard. Je hoeft dus nergens naartoe.
 • Bonus: de cursus is inclusief het E-book Zorgeloos bitloos.
 • Extra: 4 online Q&A meetings met mij en je mede-deelnemers.
 • Extra bonus: wanneer je tijdens de eerste 8 weken van de cursus een PMC optoming bestelt, dan ontvang je € 10,00 korting.

Lees hier alles over de online cursus 'Mèt je paard rijden'.

bitloos


Welke cursus sluit het best bij jou aan?

Wil jij het - net als ik destijds - voortaan anders met je paard? Meer verbinding, een diep wederzijds vertrouwen, en samen in rust en ontspanning heerlijk kunnen genieten? Samen één zijn, zonder metaal in de mond of op de neus van je paard?
Weet je niet welke online cursus op dit moment het beste bij jou en je paard aansluit, en of het jullie ook werkelijk gaat helpen?
Neem dan contact met me op! Dan kijken we samen naar wat je graag wilt, wat daar voor nodig is en waar jij en je paard mee geholpen zullen zijn.

Ik bied je de helpende hand en denk graag met je mee tijdens een vrijblijvend 20 minuten advies call, via de telefoon/whatsapp of een online gesprek. Klik hier of op onderstaande button (of stuur een mail naar petra@bitloospaardrijden.info) om je emailadres en/of je telefoonnummer achter te laten. Ik zal je dan eerst een mailtje sturen om af te stemmen wanneer de 20 minuten advies call jou en mij het beste uitkomt.

naar-de-hoofdstellen


terug naar boven