Bitloos Paardrijden

PMC bitloos hoofdstellen, kaptooms & multibridles,
cursussen, consulten & testservices

Bitloos cursussen

Steeds meer ruiters ervaren hoe fijn het is om zonder bit te rijden. Ze merken grote, positieve veranderingen bij hun paard en ondervinden dat hun paard bitloos veel meer ontspannen en lekker relaxed is dan met bit.
Ook ervaren bitloze ruiters dat het bit geen 'rem en stuur' is en geen 'controle' biedt, en dat bitloos rijden juist veel veiliger is, omdat het zorgt voor rust, vertrouwen en ontspanning bij het paard.

Omdat veel ruiters nog wat onzeker zijn om de overstap te maken, meer vertrouwen willen opbouwen, of het bitloos rijden nog niet zo gaat zoals ze zouden willen, heb ik de volgende cursussen ontwikkeld:


Online cursus 'Mèt je paard rijden'

Mèt je paard rijden omvat alle aspecten die samen de basis vormen voor het paardrijden. Zowel in theorie (uitleg en leerstof) als in de praktijk (oefeningen en opdrachten) ga je met je paard aan de slag met de modules, zodat je straks vol vertrouwen en met zachte & subtiele hulpen bitloos gaat en/of blijft rijden met je paard. Mèt je paard rijden in plaats van òp je paard.

 • Duur van de cursus: afhankelijk van je eigen tempo, minimaal 8 weken.
 • Waar: via de online cursusomgeving, en de praktijk doe je op je eigen locatie met je paard. Je hoeft dus nergens naartoe.
 • Bonus: de cursus is inclusief het E-book Zorgeloos bitloos. Als je liever het gedrukte boek hebt, dan is dat ook mogelijk.
 • Extra bonus: wanneer je tijdens de cursus een PMC optoming bestelt, dan ontvang je € 20,00 korting.

Lees hier alles over de online cursus 'Mèt je paard rijden'.

bitloos


Leergang 'Mèt je paard rijden'

In de leergang Mèt je paard rijden wordt je door mij in de praktijk ondersteund met privélessen. De leergang bestaat - net als de online cursus - uit 8 modules vol praktische oefeningen, opdrachten, kennisoverdracht en inzichten. Daarnaast krijg je 3 praktijk lessen waarin we samen met de oefeningen uit het cursusboek aan de slag gaan. Dit zijn 3 privélessen van 1 à 1,5 uur op je eigen locatie.

 • Duur van de cursus: afhankelijk van je eigen tempo, minimaal 12 weken.
 • Waar: via de online cursusomgeving, en de praktijklessen zijn op je eigen locatie. Je hoeft dus nergens naartoe.
 • Bonus: de cursus is inclusief het E-book Zorgeloos bitloos. Als je liever het gedrukte boek hebt, dan is dat ook mogelijk.
 • Extra bonus: wanneer je tijdens de cursus een PMC optoming bestelt, dan ontvang je € 20,00 korting.

Lees hier alles over de leergang 'Mèt je paard rijden'.

bitloos


Instapcursus bitloos paardrijden

De instapcursus geeft je een waardevolle basis en is super leerzaam voor je als je op een dieper niveau wilt kijken naar je paard, naar jezelf, naar jullie relatie en naar jullie communicatie tijdens het rijden. Het is een voorbereiding (instap) naar het bitloos paardrijden, zodat je de volgende stap kunt zetten om lekker samen te genieten, zonder ijzer in de mond van je paard.

 • Duur van de cursus: minimaal 5 en maximaal 14 dagen.
 • Waar: via de online cursusomgeving, het huiswerk doe je thuis, en de praktijk doe je op je eigen locatie met je paard. Je hoeft dus nergens naartoe.
 • Bonus: je kunt de cursus bestellen inclusief korting op het boek of E-book Zorgeloos bitloos.

Lees hier alles over de Instapcursus bitloos paardrijden.

bitloos


Zorgeloos bitloos

Het boek Zorgeloos bitloos - zacht en subtiel paardrijden is een boek vol kennis, inzichten, eyeopeners en handreikingen om bitloos te gaan of blijven rijden met je paard.
Het digitale boek (E-book) is standaard bij de cursussen inbegrepen.
Het E-book en het gedrukt boek zijn los te bestellen via deze pagina.

boek e-book zorgeloos bitloos

terug naar boven