Bitloos Paardrijden

PMC bitloos hoofdstellen, kaptooms & multibridles,
cursussen, consulten & testservices

Bitloos cursussen

In een online cursus ervaar je hoe fijn het is om zonder bit te rijden. Je merkt grote, positieve veranderingen bij je paard en je ondervindt dat je paard bitloos veel meer ontspannen, meewerkend en lekker relaxed is dan met bit.
Ook leer je dat het bit geen 'rem en stuur' is en geen 'controle' biedt, en dat bitloos rijden juist veel veiliger is, omdat het zorgt voor rust, vertrouwen en ontspanning bij je paard.

Als je nog wat onzeker bent om de overstap te maken, meer vertrouwen wil opbouwen, een betere ruiter en partner wilt zijn voor je paard, of als het bitloos rijden nog niet zo gaat zoals je zou willen, dan is één van de cursussen een hele mooie leerweg voor jou!

 • Wanneer je eerst nog in beweging moet komen en een stukje onzekerheid of angst wilt overwinnen om daadwerkelijk de stap naar bitloos te zetten, dan is de Instapcursus bitloos paardrijden ideaal om mee te beginnen.

 • Als je al wat verder bent en de overstap naar bitloos een logische stap is voor jou, en je hier verder in wilt ontwikkelen en bekwamen, kies dan voor de vervolgcursus Mèt je paard rijden.

Instapcursus bitloos paardrijden

Als je wilt overstappen naar bitloos rijden en nog wat twijfels en onzekerheid wilt overwinnen, dan is deze cursus voor jou bedoeld.
De instapcursus is super leerzaam voor je als je op een dieper niveau wilt kijken naar je paard, naar jezelf, naar jullie relatie en naar jullie communicatie tijdens het rijden. Je komt in beweging, waarna je de eerste stappen gaat zetten naar het bitloos paardrijden.

 • Duur van de cursus: minimaal 5 en maximaal 14 dagen.
 • Waar: via de online cursusomgeving. Het huiswerk doe je thuis, en de praktijk doe je op je eigen locatie met je paard. Je hoeft dus nergens naartoe.
 • Bonus: de cursus is inclusief het E-book of het gedrukte boek Zorgeloos bitloos.
 • Investering: € 49,00 inclusief het E-book, € 59,00 inclusief het gedrukte boek.

Lees hier alles over de Instapcursus bitloos paardrijden.

bitloos


Online cursus 'Mèt je paard rijden'

Wanneer het rijden niet zo lekker gaat, je paard tijdens het rijden gespannen en druk is, zich sterk maakt, de hulpen negeert of soms moeilijk te houden is, dan is dit een mooie cursus voor jou.
Mèt je paard rijden omvat alle aspecten die nodig zijn om een solide basis te leggen met je paard. Je leert beter te rijden met je zit, balans, lichaamshulpen, energie en focus, en je bouwt aan een diepe en hechte vertrouwensband met je paard. Je gaat de hulpen 'her-installeren', zodat je straks vol vertrouwen en met zachte & subtiele hulpen heerlijk ontspannen bitloos gaat en/of blijft rijden met je paard.

 • Duur van de cursus: afhankelijk van je eigen tempo, minimaal 8 weken.
 • Waar: via de online cursusomgeving, en de praktijk doe je op je eigen locatie met je paard. Je hoeft dus nergens naartoe.
 • Bonus: de cursus is inclusief het E-book Zorgeloos bitloos. Als je liever het gedrukte boek hebt, dan is dat ook mogelijk.
 • Extra bonus: wanneer je tijdens de eerste 8 weken van de cursus een PMC optoming bestelt, dan ontvang je € 10,00 korting.
 • Investering: € 147,00 minus eventuele kortingen.

Lees hier alles over de online cursus 'Mèt je paard rijden'.

bitloos


Zorgeloos bitloos

Het boek Zorgeloos bitloos - zacht en subtiel paardrijden is een boek vol kennis, inzichten, eyeopeners en handreikingen om bitloos te gaan of blijven rijden met je paard.
Het digitale boek (E-book) is standaard bij de cursussen inbegrepen.
Investering: € 13,95 voor het E-book, € 18,95 voor het gedrukte boek (excl. € 4,60 verzendkosten).
Het E-book en het gedrukt boek zijn ook los te bestellen via deze pagina.

boek e-book zorgeloos bitloos


verder naar het aanbod