Bitloos Paardrijden

kennisbank - educatie - webshop

Maneges, lesgevers, buitenritten en kinderlessen

Op deze pagina vind je adressen waar je terecht kunt voor bitloos les, een bitloze buitenrit of bitloos kinderlessen/ponykampen.
Bij deze adressen ben je er zeker van dat je geen bit aangepraat wordt, dat je niet bij uitzondering toch met bit kunt (blijven) rijden, dat er geen concessie worden gedaan wat een bit betreft, en dat je niet geconfronteerd wordt met bitgebruik van anderen.
Daarnaast - en minstens zo belangrijk - leven de lespaarden in kuddeverband en kunnen ze vrij bewegen en socialiseren met elkaar.
Kortom, adressen waar het welzijn en welbevinden van de paarden voorop staat.

Ik hoop dat deze adressenlijst gaat bijdragen aan jouw motivatie om bitloos les te nemen, of dat je je uitgenodigd voelt om specifiek voor een bitloze training of buitenrit te kiezen. In ieder geval weet je nu de weg te vinden naar een plek waar je bitloos kunt (leren) paardrijden en waar de paarden op een natuurlijk manier gehouden worden en dus volop paard kunnen zijn.

Adressen voor bitloos mennen vind je op de pagina Bitloos mennen.

Nederland

bitloos

Natuurlijk Paardleiden - Sylvia Keizers

Paardrijlessen aan kinderen en volwassenen, in de bak en in het bos. Tevens coaching van volwassenen. Mensen met eigen paard kunnen ook terecht, zonder bit uiteraard. Buitenritten alleen binnen eigen klantenkring.
natuurlijkpaardleiden.nl - Witteveen (Drenthe)


bitloos

Esmeralda van Liefland

Bitloos rijden met of zonder eigen paard. Buitenritten en workshops. Tevens is het mogelijk een paard in training te zetten, ook bitloos. Komt ook op locatie voor les of training.
naturalhorseriding.nl - Hoogersmilde (Drenthe)


bitloos

Iron Horse Ranch - Arian en Angela

Manegelessen, grondwerklessen, centered riding en buitenritten naar het strand & duinen en eventueel bos. Alle manegepaarden en pony’s worden uitsluitend bitloos gereden.
ironhorseranch.nl - Hellevoetsluis (Zuid Holland)


bitloos

Paso Hoeve - Ageeth Polane

Bitloos rijden uitproberen en ervaren met één van de Peruaanse Paso's of Paso Fino's. Tevens hulp om je eigen paard bitloos in te rijden of de eerste stappen te zetten van bit naar bitloos, te beginnen met grondwerk.
pasohoeve.nl - Orvelte (Drenthe)


bitloos

Ranch Cross Borders - Freya Dubbink-Jans

Onthaasten te paard, met één van de paarden en onder begeleiding van Ranch Cross Borders. Het vertrouwen krijgen, waarbij je samen met het paard geniet van een geweldige bitloze buitenrit.
ranchcrossborders.nl - Hardenberg/Ommen (Overijssel)


bitloos

De Ponyvriendjes - Jolanda Waanders

De Ponyvriendjes is een plek waar je als kind jezelf mag zijn. Mens en dier staan beide centraal.
deponyvriendjes.jouwweb.nl - Holten (Overijssel)


bitloos

Natuurlijk! Kinderen in balans - Loeki Bakker

De kinderen leren loswerk en grondwerk, daarna leren rijden op zit, druk en focus zonder teugels en zonder zadel. Tevens yoga oefeningen te paard om op balans en ontspanning (ademhaling) te leren rijden.
natuurlijkkindereninbalans.nl - Heemskerk/Castricum (Noord Holland)


bitloos

KuddeWerk - Renske Smit

Bitloos les en begeleiding bij de overstap naar bitloos. Mens en paard elkaar beter laten begrijpen, elkaar zien en horen. Tevens grondwerklessen en manuele lymfedrainage.
kuddewerk.nl - Haarlem (Noord Holland)


bitloos

Farm Adventures - Sylvia Wilbert

Het adres voor bitloze rijlessen, natuurlijk bekappen, rechtrichten, en les aan de hand, biomechanica van het paard.
farmadventures.nl - Hoek (Zeeland)


bitloos

Equiparadise Limburg - Marieke Nefkens

Centered Riding, Natural Horsemanship, academische rijkunst en rechtrichten. Kennis van biomechanica van ruiter en paard, gezond bewegen voor beide en een goede band. Lessen zowel met als zonder eigen paard, van beginner t/m Grand Prix.
facebook.com/equiparadiselimburg - Reijmerstok (Zuid Limburg)


bitloos

Bitloos Paardrijden - Petra Mensink

Begeleiding en advisering bij de overstap naar bitloos en de keus voor het juiste bitloze systeem, op je eigen locatie. Daarnaast start vier keer per jaar de online cursus bitloos paardrijden.
bitloospaardrijden.info - Westerwolde (Groningen/Drenthe)


bitloos

Horses and soul - Marieke Molenaar

Kinderlessen en kinderkampjes. Eventueel ook lessen voor volwassenen mogelijk (met of zonder paard).
facebook.com/marieke.molenaar - Oostburg (Zeeuws-Vlaanderen)


bitloos

De Zonneruiters - Kirsten Smit

Leren en plezier beleven met paarden die lekker paard mogen zijn. Holistische aanpak, zowel de manier waarop de paarden gehouden worden als de manier van lesgeven. Bitloos, rijden met de zit en één keer per maand een grondwerkles in plaats van rijden.
dezonneruiters.nl - Haarlem (Noord-Holland)


België

bitloos

Joke Spaas Coaching Horsemanship

De connectie met je paard staat centraal. Van hieruit wordt verder gewerkt naar verfijning en fysieke training, zowel in grondwerk als rijden. Lesroutes in Vlaanderen en Nederland.
jokespaas.be - Arendonk


bitloos

Zarica Horses - Lisa van Crombruggen

Een plek waar iedereen welkom is, zichzelf mag zijn en zijn eigen krachten kan ontdekken. Privéles, spelenderwijs leren paardrijden, grondwerk, voltige, creatieve coaching, workshops, themadagen en kampjes. Horsemanship en paardenplezier voor groot en klein.
zaricahorses.be - Kalken (Oost-Vlaanderen)


bitloos

4 Feet Stables - Debbie en Geert

Kinderlessen en kinderkampjes voor kinderen vanaf 6 jaar, met een lespaardje of eigen paard. Tevens les en leervakanties voor volwassen, en training van paarden (zadelmak maken, trailerladen); bitloos en paardvriendelijk.
4feetstables.be - Deux Acren


bitloos

Equi Source - Inge De Stobbeleere

Welzijn van mens en paard staan centraal. Bitloos rijden, coaching met paarden en paard-geassisteerd leren volgens het Eagala model. De focus ligt op het begeleiden van kinderen en jongeren, ook die met een zorgvraag, in het vinden van hun eigen weg met de hulp van pony’s en paarden.
equisource.eu - Kontich


bitloos

Zorgboerderij Meander - Tine Smets

Hier kunnen kinderen, jongeren en volwassenen met een zorgvraag terecht. Kinderen zonder zorgvraag kunnen zich inschrijven voor de paardenkampen en worskhops. De sessie worden gegeven door Tine Smets en Ellen Bocklandt.
zorgboerderij-meander.be - Kapellen


bitloos

Spirithorses - Pien Dresens en Evy Kovacs

Lessen en cursussen in Natural Horsemanship, houding & zit, westernles en Academische Rijkunst met eigen paard. Natuurlijk Paardenpension en cursuslocatie. Lessen zijn mogelijk op onze locatie of aan huis/op locatie, gegeven door Pien Dresens en Evy Kovacs.
spirithorses.be - Vroenhoven, gemeente Riemst


bitloos

Barbara Hoekstra Natural Horsemanship

Streven naar een natuurlijk leiderschap en een sterke wederzijdse band tussen jou en je paard. Zonder hulpmiddelen, dwang of intimidatie een betere communicatie, een veilige relatie en een gemotiveerd paard. Natuurlijk met de nodige dosis fun!
barbarahoekstra.com - Brecht (provincie Antwerpen)


Adressen voor bitloos mennen vind je op de pagina Bitloos mennen.

Laatste update 13 december 2017

Meer tips!

Vind je dit interessant? Dan mag je mijn 20 beste tips om bitloos te (blijven) rijden met je paard niet missen! Vraag deze gratis 20 beste tips nù aan door hier je naam en emailadres achter te laten. Nadat je je aanvraag bevestigd hebt, ontvang je meteen mijn 20 beste tips.

  
   


Per Mi Cavallo gratis e-book valkuilen

terug naar boven