bitloos paardrijden petra mensink PMC bitloos hoofdstel cursus les

Bitloos Paardrijden

Kennisbank - Online Academy - Webshop PMC bitloos


Maneges, lesgevers, buitenritten en kinderlessen

Op deze pagina vind je adressen waar je terecht kunt voor bitloos les, een bitloze buitenrit, trail of vakantie, de overstap naar bitloos, en kinderlessen/ponykampen.
Bij deze adressen ben je er zeker van dat er geen bitten worden gebruikt, dat jou geen bit aangepraat wordt, dat je niet bij uitzondering toch met bit kunt (blijven) rijden, dat er geen concessies worden gedaan wat een bit betreft, en dat je niet geconfronteerd wordt met bitgebruik van anderen of van je instructeur.
Daarnaast - en minstens zo belangrijk - leven de lespaarden in kuddeverband en kunnen ze vrij bewegen en socialiseren met elkaar.
Kortom, adressen waar het welzijn en welbevinden van de paarden voorop staat!

        
        

Nederland

Drenthe & Groningen

Bitloos Paardrijden - Petra Mensink

Petra helpt jou naar en bij het bitloos rijden en heeft alle tools voor jou om samen met je paard bitloos te genieten. Kijk bij de Online Academy voor de online cursussen en trainingen. Neem contact met me op en dan kijken we samen naar wat je graag wilt en waar jij en je paard het meest mee geholpen zijn.
www.bitloospaardrijden.info - petra@bitloospaardrijden.info


Natuurlijk Paardleiden - Sylvia Keizers

Paardrijlessen aan kinderen en volwassenen, in de bak en in het bos. Tevens coaching van volwassenen. Mensen met eigen paard kunnen ook terecht, zonder bit uiteraard. Buitenritten alleen binnen eigen klantenkring.
www.natuurlijkpaardleiden.nl - Witteveen


Paso Hoeve - Ageeth Polane

Bitloos rijden uitproberen en ervaren met ťťn van de Peruaanse Paso's of Paso Fino's. Tevens hulp om je eigen paard bitloos in te rijden of de eerste stappen te zetten van bit naar bitloos, te beginnen met grondwerk.
www.pasohoeve.nl - Orvelte


        
        

Overijssel

Ranch Cross Borders - Freya Dubbink-Jans

Onthaasten te paard, met ťťn van de paarden en onder begeleiding van Ranch Cross Borders. Het vertrouwen krijgen, waarbij je samen met het paard geniet van een geweldige bitloze buitenrit.
www.ranchcrossborders.nl - Hardenberg/Ommen


De Ponyvriendjes - Jolanda Waanders

De Ponyvriendjes is een plek waar je als kind jezelf mag zijn. Mens en dier staan beide centraal.
www.deponyvriendjes.jouwweb.nl - Holten


Natural Joy - Sascha Tolmeijer

Lessen in bitloos rijden, zadelmak maken, een betere band met je paard opbouwen en meer. Allemaal op de natural horsemanship manier. Ook kun je hier terecht wanneer je niet over een eigen paard beschikt.
www.naturaljoy.nl - Wijhe


        
        

Flevoland, Gelderland & Utrecht

Vriend op Hoeven - Bregje Heijman

Paardvriendelijk rijden en andere activiteiten met de paarden van Vriend op Hoeven. Daarnaast begeleiding naar optimaal samenwerken tussen mens en paard op locatie.
www.vriendophoeven.nl - Groenekan


True Horsemanship - Bob Wenstedt

Training van mens en paard, door middel van authentieke, heldere en vriendelijke communicatie. Zowel fysiek als mentaal.
www.truehorsemanship.nl - Zeddam


Human Horse Power - Eric Lammertsma

Human Horse Power geeft les in het omgaan met paarden op een paardvriendelijke manier; grondwerk en rijden met het paard. Hierin is onderscheid in freestyle grondwerk en rijden, en het werken met contact op de grond en in het zadel.
www.humanhorsepower.nl - Putten


Paarden Partners - Dian Bloodshoofd

Lessen in paardrijden, grondwerk en freestyle. Bit- en ijzerloos. Tevens activiteiten zoals ponypret, ponykamp en kinderfeestjes.
www.paarden-partners.nl - Luttelgeest


        
        

Noord Holland

Arabesk - Jantine Leeflang

Prachtig bitloos buitenrijden op de IJsselmeerdijk tussen Hoorn en Enkhuizen, met verkeersmakke paarden. Voor ervaren ruiters met inzicht in verkeerssituaties met paarden.
www.jantineleeflang.nl - Venhuizen


Natuurlijk! Kinderen in balans - Loeki Bakker

De kinderen leren loswerk en grondwerk, daarna leren rijden op zit, druk en focus zonder teugels en zonder zadel. Tevens yoga oefeningen te paard om op balans en ontspanning (ademhaling) te leren rijden.
www.natuurlijkkindereninbalans.nl - Heemskerk/Castricum


KuddeWerk - Renske Smit

Bitloos les en begeleiding bij de overstap naar bitloos. Mens en paard elkaar beter laten begrijpen, elkaar zien en horen. Tevens grondwerklessen en manuele lymfedrainage.
www.kuddewerk.nl - Haarlem


De Zonneruiters - Kirsten Smit

Leren en plezier beleven met paarden die lekker paard mogen zijn. Holistsche aanpak, zowel de manier waarop de paarden gehouden worden als de manier van lesgeven. Bitloos, rijden met de zit en ťťn keer per maand een grondwerkles in plaats van rijden.
www.dezonneruiters.nl - Haarlem


Bocho's Ranch - DaniŽlle Schubert en Jissy de Boer

Een kleinschalige manege waar zowel kinderen als volwassenen bitloe lessen kunnen volgen in het werken met paarden. Tevens vinden er veel leuke en leerzame activiteiten en workshops plaats.
www.bochosranch.nl - Spaarndam


        
        

Zuid Holland

Iron Horse Ranch - Arian en Angela

Manegelessen, grondwerklessen, centered riding en buitenritten naar het strand & duinen en eventueel bos. Alle manegepaarden en ponyís worden uitsluitend bitloos gereden.
www.ironhorseranch.nl - Hellevoetsluis


Fair2Horses - Joyce Everts en Romi Grotenhuis

In ontspanning samenwerken, op eerlijke en diervriendelijke wijze. Samen communiceren, in harmonie en evenwicht.
www.romigrotenhuis.nl - Pijnacker


        
        

Noord Brabant

Slidinghorse - Claudia Rosel

Lessen op eigen paard of lespaard. Elke discipline, uitsluitend bitloos of hulp bij het omzetten naar bitloos. Gespecialiseerd in rijden/trainen met bosal.
www.slidinghorse.com - Breda / Roosendaal


Limburg

Stal Het Loijveld - Maarten van Dijk

Bitloze buitenritten en Centered Riding lessen met IJslandse paarden.
Email: Maarten van Dijk - Roermond


Equiparadise Limburg - Marieke Nefkens

Centered Riding, Natural Horsemanship, academische rijkunst en rechtrichten. Kennis van biomechanica van ruiter en paard, gezond bewegen voor beide en een goede band. Lessen zowel met als zonder eigen paard, van beginner t/m Grand Prix.
Equiparadise op Facebook - Reijmerstok


Humaan met paarden - Mireille Gehlen

Centered Riding, grondwerk, rechtrichten, vrijheidsdressuur, lange teugelen, coaching met paarden en therapie voor mensen met een beperking. Mireille is tevens gedragstherapeute voor paarden. Werkt ambulant in Limburg, Duitsland en stukje BelgiŽ.
www.humaanmetpaarden.nl - Bocholtz


Evy Kovacs

Een combinatie van Natural Horsemanship, Centered Riding en Academische Rijkunst, uitsluitend bitloos. Een respectvolle communicatie, plezier en een goede band tussen mens en paard staat op de eerste plaats, het geven van subtiele hulpen en het zoeken van de juiste balans in het paard en de ruiter.
www.evykovacs.nl - regio Maastricht


        
        

Zeeland

Farm Adventures - Sylvia Wilbert

Het adres voor bitloze rijlessen, natuurlijk bekappen, rechtrichten, en les aan de hand, biomechanica van het paard.
www.farmadventures.nl - Hoek


Horse and soul - Marieke Molenaar

Kinderlessen en kinderkampjes. Eventueel ook lessen voor volwassenen mogelijk (met of zonder paard).
Horse and soul op Facebook - Oostburg


        
        

BelgiŽ

Joke Spaas Coaching Horsemanship

De connectie met je paard staat centraal. Van hieruit wordt verder gewerkt naar verfijning en fysieke training, zowel in grondwerk als rijden. Lesroutes in Vlaanderen en Nederland.
www.jokespaas.be - Arendonk


Zarica Horses - Lisa van Crombruggen

Een plek waar iedereen welkom is, zichzelf mag zijn en zijn eigen krachten kan ontdekken. Privťles, spelenderwijs leren paardrijden, grondwerk, voltige, creatieve coaching, workshops, themadagen en kampjes. Horsemanship en paardenplezier voor groot en klein.
www.zaricahorses.be - Kalken (Oost-Vlaanderen)


4 Feet Stables - Debbie en Geert

Kinderlessen en kinderkampjes voor kinderen vanaf 6 jaar, met een lespaardje of eigen paard. Tevens les en leervakanties voor volwassen, en training van paarden (zadelmak maken, trailerladen); bitloos en paardvriendelijk.
www.4feetstables.be - Deux Acren


Equi Source - Inge De Stobbeleere

Welzijn van mens en paard staan centraal. Bitloos rijden, coaching met paarden en paard-geassisteerd leren volgens het Eagala model. De focus ligt op het begeleiden van kinderen en jongeren, ook die met een zorgvraag, in het vinden van hun eigen weg met de hulp van ponyís en paarden.
www.equisource.eu - Kontich


Zorgboerderij Meander - Tine Smets

Hier kunnen kinderen, jongeren en volwassenen met een zorgvraag terecht. Kinderen zonder zorgvraag kunnen zich inschrijven voor de paardenkampen en worskhops. De sessies worden gegeven door Tine Smets en Ellen Bocklandt.
www.zorgboerderij-meander.be - Kapellen


Spirithorses - Pien Dresens en Evy Kovacs

Lessen en cursussen in Natural Horsemanship, houding & zit, westernles en Academische Rijkunst met eigen paard. Natuurlijk Paardenpension en cursuslocatie. Lessen zijn mogelijk op onze locatie of aan huis/op locatie, gegeven door Pien Dresens en Evy Kovacs.
www.spirithorses.be - Vroenhoven, gemeente Riemst


        
        

Dierenarts Virginie Walgraeve

Begeleide bosritten te paard, in kleine groepjes de natuur intrekken, volledig bitloos. Wandelingen waarbij 'fun' voor het paard primeert. Ontspanning voor ruiter EN paard!
Virginie Walgraeve - Aalter


Equus Sensus - Luc Dedeene

Kinderlessen en kinderkampen, privťlessen vanaf 12 jaar. Trainen van paarden, paarden die het gehad hebben met de mens, zadelmak maken en trailerladen. De paarden worden bitloos gereden, de eigenaren worden meegenomen in de filosofie van Equus Sensus.
www.equus-sensus.be - Hertsberge


Little HK Ranch - Heidi De Vlieghe

Lessen-workshops-training van paarden. Van Horsemanship tot Bitloze Academische Rijkunst. Zoeken naar de juiste balans en werken naar een gezond correct bewegend paard, alles bitloos en met de nodige ontspanning. Lessen met eigen paard op onze locatie of op verplaatsing.
www.littlehkranch.be - Ramskapelle-Nieuwpoort


Barbara Hoekstra Natural Horsemanship

Streven naar een natuurlijk leiderschap en een sterke wederzijdse band tussen jou en je paard. Zonder hulpmiddelen, dwang of intimidatie een betere communicatie, een veilige relatie en een gemotiveerd paard. Natuurlijk met de nodige dosis fun!
www.barbarahoekstra.com - Brecht (provincie Antwerpen)


Hippotouch - Britt Claeys

Paardrijlessen volgens natural horsemanship en academische rijkunst, sociale vaardigheidstrainingen, hippotherapie voor kinderen, ponypret voor de allerkleinsten, ponymiddagen en paardenkampen.
www.hippotouch.be - Wommelgem (Antwerpen)


Two lazy seven - Wendy Bleekemolen

Groeps- en privťlessen, dag- en weekendcursussen, winkel, training, opleidingen, stalling op paddocks paradise.
www.anders-paardrijden.be - Nieuwmoer (Kalmthout)


Wildlife Paddock - Ivo Bols

Bitloos paardenkampen voor jongeren, volwassenen en gezinnen. Dagclinics in bitloos rijden en horsemanship, individuele coaching, teamcoaching en teambuilding.
www.wildlifepaddock.be - Westmalle


        
        

Frankrijk

Morvan Rustique - Arjen en Nancy

Paardrijden in Frankrijk bij Morvan Rustique, genieten van paard en natuur. Onder begeleiding van Nancy mooie buitenritten maken op ťťn van de tinkers die bitloos worden gereden.
www.paardrijdenfrankrijk.nl - Saint Prix en Morvan (La Boulas)


Portugal

Sonho Cabana - Wil Freriks

Wil je graag wandelen in de ongerepte natuur van de Alentejo, aan de zuid/westkust van Portugal? Even lekker ontstressen? We hebben twee hele lieve paarden voor je staan die graag meelopen! Eventueel kan ik je ook natuurlijk bekappen leren.
www.sonhocabana.nl - Santa Margarida Da Serra - Alentejo


Spanje

Wisdom of Horses - Kim Roswitha

Wandelen, bitloos rijden en ontspannen met paarden in de prachtige natuur. Verzorgde weken met verblijf en maaltijden inbegrepen.
www.wisdomofhorses.info - Las Alpujarras, Zuid Spanje


Ibiza Horse Valley - David en Monique

Prachtige plek waar paarden die slecht behandeld of verwaarloosd zijn in kuddeverband weer gezond en gelukkig worden. Met de paarden waar het weer helemaal goed mee gaat, wordt bitloos buiten gereden.
www.ibizahorsevalley.com - Ibiza


La Mallata

Fantastische plek waar de paarden in een kudde leven en je een bitloze tour kunt rijden, van een halve dag tot een zesdaagse trail. De eigenaren zijn Frans.
www.lamallata.com - Sierra de Guara, Zuidelijke PyreneeŽn


        
        

Overige adressen