Bitloos Paardrijden

Kennisbank - Online Academy - Webshop PMC

Maneges, lesgevers, buitenritten en kinderlessen

Op deze pagina vind je adressen waar je terecht kunt voor bitloos les, een bitloze buitenrit of bitloos kinderlessen/ponykampen.
Bij deze adressen ben je er zeker van dat je geen bit aangepraat wordt, dat je niet bij uitzondering toch met bit kunt (blijven) rijden, dat er geen concessie worden gedaan wat een bit betreft, en dat je niet geconfronteerd wordt met bitgebruik van anderen.
Daarnaast - en minstens zo belangrijk - leven de lespaarden in kuddeverband en kunnen ze vrij bewegen en socialiseren met elkaar.
Kortom, adressen waar het welzijn en welbevinden van de paarden voorop staat.

Ik hoop dat deze adressenlijst gaat bijdragen aan jouw motivatie om bitloos les te nemen, of dat je je uitgenodigd voelt om specifiek voor een bitloze training of buitenrit te kiezen. In ieder geval weet je nu de weg te vinden naar een plek waar je bitloos kunt (leren) paardrijden en waar de paarden op een natuurlijk manier gehouden worden en dus volop paard kunnen zijn.

Adressen voor bitloos mennen vind je op de pagina Bitloos mennen.

Nederland

bitloos

Bitloos Paardrijden - Petra Mensink

Petra geeft jou en je paard een mooi leer- en groeiproces in haar online cursussen. Ook kun je terecht voor een bitloos consult, een zadel/hoofdstel fitting, een bitloos hoofdstel advies op afstand en de bitloos testservice.
Neem contact op en dan kijken we samen naar wat je graag wilt, wat daar voor nodig is en waar jij en je paard mee geholpen zullen zijn.
bitloospaardrijden.info - petra@bitloospaardrijden.info


bitloos

Natuurlijk Paardleiden - Sylvia Keizers

Paardrijlessen aan kinderen en volwassenen, in de bak en in het bos. Tevens coaching van volwassenen. Mensen met eigen paard kunnen ook terecht, zonder bit uiteraard. Buitenritten alleen binnen eigen klantenkring.
natuurlijkpaardleiden.nl - Witteveen (Drenthe)


bitloos

Iron Horse Ranch - Arian en Angela

Manegelessen, grondwerklessen, centered riding en buitenritten naar het strand & duinen en eventueel bos. Alle manegepaarden en pony’s worden uitsluitend bitloos gereden.
ironhorseranch.nl - Hellevoetsluis (Zuid Holland)


bitloos

Paso Hoeve - Ageeth Polane

Bitloos rijden uitproberen en ervaren met één van de Peruaanse Paso's of Paso Fino's. Tevens hulp om je eigen paard bitloos in te rijden of de eerste stappen te zetten van bit naar bitloos, te beginnen met grondwerk.
pasohoeve.nl - Orvelte (Drenthe)


bitloos

Arabesk - Jantine Leeflang

Prachtig bitloos buitenrijden op de IJsselmeerdijk tussen Hoorn en Enkhuizen, met verkeersmakke paarden. Voor ervaren ruiters met inzicht in verkeerssituaties met paarden.
jantineleeflang.nl - Venhuizen (Noord Holland)


bitloos

Ranch Cross Borders - Freya Dubbink-Jans

Onthaasten te paard, met één van de paarden en onder begeleiding van Ranch Cross Borders. Het vertrouwen krijgen, waarbij je samen met het paard geniet van een geweldige bitloze buitenrit.
ranchcrossborders.nl - Hardenberg/Ommen (Overijssel)


bitloos

De Ponyvriendjes - Jolanda Waanders

De Ponyvriendjes is een plek waar je als kind jezelf mag zijn. Mens en dier staan beide centraal.
deponyvriendjes.jouwweb.nl - Holten (Overijssel)


bitloos

Natuurlijk! Kinderen in balans - Loeki Bakker

De kinderen leren loswerk en grondwerk, daarna leren rijden op zit, druk en focus zonder teugels en zonder zadel. Tevens yoga oefeningen te paard om op balans en ontspanning (ademhaling) te leren rijden.
natuurlijkkindereninbalans.nl - Heemskerk/Castricum (Noord Holland)


bitloos

KuddeWerk - Renske Smit

Bitloos les en begeleiding bij de overstap naar bitloos. Mens en paard elkaar beter laten begrijpen, elkaar zien en horen. Tevens grondwerklessen en manuele lymfedrainage.
kuddewerk.nl - Haarlem (Noord Holland)


bitloos

Farm Adventures - Sylvia Wilbert

Het adres voor bitloze rijlessen, natuurlijk bekappen, rechtrichten, en les aan de hand, biomechanica van het paard.
farmadventures.nl - Hoek (Zeeland)


bitloos

Equiparadise Limburg - Marieke Nefkens

Centered Riding, Natural Horsemanship, academische rijkunst en rechtrichten. Kennis van biomechanica van ruiter en paard, gezond bewegen voor beide en een goede band. Lessen zowel met als zonder eigen paard, van beginner t/m Grand Prix.
facebook.com/equiparadiselimburg - Reijmerstok (Zuid Limburg)


bitloos

Horses and soul - Marieke Molenaar

Kinderlessen en kinderkampjes. Eventueel ook lessen voor volwassenen mogelijk (met of zonder paard).
facebook.com/marieke.molenaar - Oostburg (Zeeuws-Vlaanderen)


bitloos

De Zonneruiters - Kirsten Smit

Leren en plezier beleven met paarden die lekker paard mogen zijn. Holistische aanpak, zowel de manier waarop de paarden gehouden worden als de manier van lesgeven. Bitloos, rijden met de zit en één keer per maand een grondwerkles in plaats van rijden.
dezonneruiters.nl - Haarlem (Noord-Holland)


België

bitloos

Joke Spaas Coaching Horsemanship

De connectie met je paard staat centraal. Van hieruit wordt verder gewerkt naar verfijning en fysieke training, zowel in grondwerk als rijden. Lesroutes in Vlaanderen en Nederland.
jokespaas.be - Arendonk


bitloos

Zarica Horses - Lisa van Crombruggen

Een plek waar iedereen welkom is, zichzelf mag zijn en zijn eigen krachten kan ontdekken. Privéles, spelenderwijs leren paardrijden, grondwerk, voltige, creatieve coaching, workshops, themadagen en kampjes. Horsemanship en paardenplezier voor groot en klein.
zaricahorses.be - Kalken (Oost-Vlaanderen)


bitloos

4 Feet Stables - Debbie en Geert

Kinderlessen en kinderkampjes voor kinderen vanaf 6 jaar, met een lespaardje of eigen paard. Tevens les en leervakanties voor volwassen, en training van paarden (zadelmak maken, trailerladen); bitloos en paardvriendelijk.
4feetstables.be - Deux Acren


bitloos

Equi Source - Inge De Stobbeleere

Welzijn van mens en paard staan centraal. Bitloos rijden, coaching met paarden en paard-geassisteerd leren volgens het Eagala model. De focus ligt op het begeleiden van kinderen en jongeren, ook die met een zorgvraag, in het vinden van hun eigen weg met de hulp van pony’s en paarden.
equisource.eu - Kontich


bitloos

Zorgboerderij Meander - Tine Smets

Hier kunnen kinderen, jongeren en volwassenen met een zorgvraag terecht. Kinderen zonder zorgvraag kunnen zich inschrijven voor de paardenkampen en worskhops. De sessie worden gegeven door Tine Smets en Ellen Bocklandt.
zorgboerderij-meander.be - Kapellen


bitloos

Spirithorses - Pien Dresens en Evy Kovacs

Lessen en cursussen in Natural Horsemanship, houding & zit, westernles en Academische Rijkunst met eigen paard. Natuurlijk Paardenpension en cursuslocatie. Lessen zijn mogelijk op onze locatie of aan huis/op locatie, gegeven door Pien Dresens en Evy Kovacs.
spirithorses.be - Vroenhoven, gemeente Riemst


bitloos

Barbara Hoekstra Natural Horsemanship

Streven naar een natuurlijk leiderschap en een sterke wederzijdse band tussen jou en je paard. Zonder hulpmiddelen, dwang of intimidatie een betere communicatie, een veilige relatie en een gemotiveerd paard. Natuurlijk met de nodige dosis fun!
barbarahoekstra.com - Brecht (provincie Antwerpen)


bitloos

Hippotouch - Britt Claeys

Paardrijlessen volgens natural horsemanship en academische rijkunst, sociale vaardigheidstrainingen, hippotherapie voor kinderen, ponypret voor de allerkleinsten, ponymiddagen en paardenkampen.
www.hippotouch.be - Wommelgem (Antwerpen)


bitloos

Two lazy seven - Wendy Bleekemolen

Groeps- en privélessen, dag- en weekendcursussen, winkel, training, opleidingen, stalling op paddocks paradise.
www.anders-paardrijden.be - Nieuwmoer (Kalmthout)


Frankrijk

bitloos

Morvan Rustique - Arjen en Nancy

Paardrijden in Frankrijk bij Morvan Rustique, genieten van paard en natuur. Onder begeleiding van Nancy mooie buitenritten maken op één van de tinkers die bitloos worden gereden.
www.paardrijdenfrankrijk.nl - Saint Prix en Morvan (La Boulas)


Adressen voor bitloos mennen vind je op de pagina Bitloos mennen.

Wanneer je bitloos les gaat nemen, kies dan voor een zacht en comfortabel bitloos hoofdstel voor je paard!

Staat er geen adres in jouw regio bij?

Neem dan contact met me op! Dan kijken we samen naar wat je graag wilt, wat daar voor nodig is en waar jij en je paard mee geholpen zullen zijn.
Ik bied je de helpende hand en denk graag met je mee tijdens een vrijblijvend 20 minuten advies call, via de telefoon/whatsapp of een online gesprek. Klik hier of op onderstaande button (of stuur een mail naar petra@bitloospaardrijden.info) om je emailadres en/of je telefoonnummer achter te laten. Ik zal je dan eerst een mailtje sturen om af te stemmen wanneer de 20 minuten advies call jou en mij het beste uitkomt.

naar-de-hoofdstellen

terug naar boven